een oude bekendeDe Chess sweater was de eerste sweater die ik ooit voor mijn wederhelft maakte, toen uit één of ander scuba achtig stofje. Aangezien het één van de eerste keren was dat ik met rekbare stof werkte was het verre van perfect maar hij werd wel gedragen. Intussen is dat exemplaar serieus gekrompen in de was en werd hij verbannen naar de 'werken in de tuin' hoop.Tijd dus om het patroon nog eens boven te halen. Ik verlengde deze keer de patroondelen wat en nam verder eerst de boorden zoals ze bij het patroon horen (of toch zoals ik ze overgetekend had, na al die jaren weet ik niet meer of dat exact die uit het patroon zijn). Dat laatste bleek geen goede optie, ze waren echt wel te breed toen hij alles paste. Eerst wou ik het nog zo laten, maar dan stak mijn perfectionistisch kantje de kop op en knipte ik alle boorden er terug af en versmalde die voor een groot stuk. Nu ben ik er een pak tevredener mee.Het stofje van het voor- en achterpand kocht ik vorig jaar bij een uitverkoop online, ik had niet door dat er te weinig voorraad was en dat mijn gevraagde 2m automatisch gereduceerd werd naar 1m vandaar dus de creatieve oplossing. De zwarte french terry kocht ik naar goeie gewoonte bij de stoffenmadam. 

De foto's werden genomen in de Hobokense Polder waar we onze nieuwe wandelschoenen gingen inlopen.

Reacties

 1. Toffe combinatie van stoffen !! Ik bekeek gisteren ook nog eens de foto’s van mijn Chess sweater, en die zoomboord volgens patroon is inderdaad veel te los (ik ging die ook nog versmallen, ooit...).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lag dus niet aan mijn beginnerskunsten toen 😉 ik schrijf het bij op het mapje voor een volgende keer

   Verwijderen
 2. Heel mooie trui geworden en hij past perfect!! De stoffencombinatie vind ik heel geslaagd en staat Peter heel mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Hij kreeg op het werk ook al complimenten dus ik zal het maar geloven 😉

   Verwijderen
 3. Zo tof dat je wederhelft elke keer voor jou op de foto wil! De trui staat hem heel mooi. Blijft een toppatroon he...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gho, ik vind dat eigenlijk wel mooi, dat er twee stoffen zijn :).
  Ik moest glimlachen, want ik denk dat die Chess hier ook een van de eerste mannenmaaksels was ooit - en alsof het helemaal zo moest zijn, trok meneer Khadetjes die gisteren uit de kast ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Edel, ik vind dat ook schoon zo twee stofjes maar ik mocht dat niet proberen want dat ging wat raar zijn, maar nu moest het wel en is hij ook overtuigd 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie