Eindelijk nog een poloEen tweede polo maken stond al lang op de planning, maar de drempelvrees bleef bestaan. Toen ik bij de workshops van de stoffenmadam de theo polo zag staan, schreef ik mij snel in. Enkele weken voor de workshop  kocht ik ook al een leuk stofje waarbij ik wat met streepjes kon spelen, dus ik keek er wel naar uit.
Door het mooie (lees zaaaaaalige) weer, werd het knippen wat uitgesteld, maar uiteindelijk kon ik toch min of meer voorbereid aan de dag beginnen.De streepjes lopen niet door aan de zijkant, doordat ze op en neer gaan was dat niet te doen, maar ik speelde wel wat met de treepjes. De rugpas en de polo sluiting werden loodrecht op de richting van de strepen geknipt, een leuk detailtje vind ik zelf (dank u Nancy voor de tip).

De workshop zelf die verliep eigenlijk heel vlot, de drempelvrees was nergens voor nodig, ik had alleen nog wat bevestiging nodig voor het inknippen van mijn voorpand (wat haat ik knippen tijdens het naaien, zoiets onherroepelijk...) maar verder kon ik mijn plan wel trekken. Het speelt uiteraard wel een rol dat ik de theo zelf (in katoen dan) intussen zonder handleiding kan maken, anders is ook de kraag een puntje waarop je wat moet nadenken.An startte de workshop met het moeilijkste deeltje en dat was leuk, we waren nog fris op dat moment en op die manier hadden we ook vrij snel het moeilijkste gehad waardoor het enkel nog beter kon gaan.

De lunch was ook super, lekker verse soep en een slaatje met quinoa door Nancy gemaakt en langsgebracht, het maakte toch dat het ietsje minder jammer was om binnen te zitten op een stralende zomerse dag.Ik was al rond 14u klaar met mijn polo maar het duurde nog tot 's avonds voor ik mijn wederhelft kon laten passen, toch altijd een spannend momentje. Maar jawel hoor hij past! Op zijn vraag is de polo afgewerkt met boordstof, zowel aan de mouwen als onderaan. Volgens mij een exemplaar dat nog vaak uit de kast zal komen.Intussen maakte ik ook al een tweede polo, maar die moet nog op foto vastgelegd worden.

Het nemen van foto's van deze eerste polo nam al wat tijd in beslag, het vinden van een vrije dag waarbij we allebei tijd hadden en het liefst ook niet regende, bleek toch wat moeilijker dan gedacht.

Reacties

  1. Knippen tijdens het naaien, ook ik heb daar een vreselijke schrik voor (zie mijn Jesi sweater, nu op de blog). Hoe graag zou ik eens iets maken voor mijn ventje... de jouwe staat altijd zo mooi met de dingen die jij voor hem maakt. Je mag terecht weer fier zijn op deze polo hoor, heel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! Ik vind hem ook wel mooi in deze polo 😉, jammer dat jouw ventje dat nog niet ziet zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toffe polo ! En leuk hoe je speelde met de streepjes...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie