Doorgaan naar hoofdcontent

Eindelijk nog een poloEen tweede polo maken stond al lang op de planning, maar de drempelvrees bleef bestaan. Toen ik bij de workshops van de stoffenmadam de theo polo zag staan, schreef ik mij snel in. Enkele weken voor de workshop  kocht ik ook al een leuk stofje waarbij ik wat met streepjes kon spelen, dus ik keek er wel naar uit.
Door het mooie (lees zaaaaaalige) weer, werd het knippen wat uitgesteld, maar uiteindelijk kon ik toch min of meer voorbereid aan de dag beginnen.De streepjes lopen niet door aan de zijkant, doordat ze op en neer gaan was dat niet te doen, maar ik speelde wel wat met de treepjes. De rugpas en de polo sluiting werden loodrecht op de richting van de strepen geknipt, een leuk detailtje vind ik zelf (dank u Nancy voor de tip).

De workshop zelf die verliep eigenlijk heel vlot, de drempelvrees was nergens voor nodig, ik had alleen nog wat bevestiging nodig voor het inknippen van mijn voorpand (wat haat ik knippen tijdens het naaien, zoiets onherroepelijk...) maar verder kon ik mijn plan wel trekken. Het speelt uiteraard wel een rol dat ik de theo zelf (in katoen dan) intussen zonder handleiding kan maken, anders is ook de kraag een puntje waarop je wat moet nadenken.An startte de workshop met het moeilijkste deeltje en dat was leuk, we waren nog fris op dat moment en op die manier hadden we ook vrij snel het moeilijkste gehad waardoor het enkel nog beter kon gaan.

De lunch was ook super, lekker verse soep en een slaatje met quinoa door Nancy gemaakt en langsgebracht, het maakte toch dat het ietsje minder jammer was om binnen te zitten op een stralende zomerse dag.Ik was al rond 14u klaar met mijn polo maar het duurde nog tot 's avonds voor ik mijn wederhelft kon laten passen, toch altijd een spannend momentje. Maar jawel hoor hij past! Op zijn vraag is de polo afgewerkt met boordstof, zowel aan de mouwen als onderaan. Volgens mij een exemplaar dat nog vaak uit de kast zal komen.Intussen maakte ik ook al een tweede polo, maar die moet nog op foto vastgelegd worden.

Het nemen van foto's van deze eerste polo nam al wat tijd in beslag, het vinden van een vrije dag waarbij we allebei tijd hadden en het liefst ook niet regende, bleek toch wat moeilijker dan gedacht.

Reacties

  1. Knippen tijdens het naaien, ook ik heb daar een vreselijke schrik voor (zie mijn Jesi sweater, nu op de blog). Hoe graag zou ik eens iets maken voor mijn ventje... de jouwe staat altijd zo mooi met de dingen die jij voor hem maakt. Je mag terecht weer fier zijn op deze polo hoor, heel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! Ik vind hem ook wel mooi in deze polo 😉, jammer dat jouw ventje dat nog niet ziet zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toffe polo ! En leuk hoe je speelde met de streepjes...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…