Nog eens een ander modellekeHemden voor de wederhelft, en al zeker de zomerhemden, zijn hier vaak zelfgemaakt. Het Theo patroon en de workshop die ik toen volgde, zijn hun centjes dus meer dan waard geweest.

Maar soms dan wil ik wel eens iets anders proberen, het Bernie hemd uit la maison victor leek me wel ideaal hiervoor.  Ik had nog een katoentje van Scapa liggen dat ik enkele jaren terug bij Mon Depot kocht en waar ik niet meer zo van overtuigd was, ideaal dus voor een testversie (toen ik het hemd afgewerkt zag wist ik wel weer terug waarom ik het stofje kocht).Het in elkaar zetten van het hemd deed ik voornamelijk op mijn eigen manier, de ruitjes lopen niet zo mooi door aangezien ze niet overal recht van draad lopen, maar ze zijn klein genoeg om daar niet al te lang van wakker te liggen.Als ik naar dit hemd kijk dan ben ik vooral fan van het borstzakje, eentje dat ik zeker nog eens ga gebruiken, eventueel op een theo.Aangezien Peter tussen twee maten in valt bij LMV en er hierbij stond dat het slim fit was (geen idee waarom dat erbij stond...), koos ik uit veiligheid voor de grootste maat. Iets wat ik beter niet gedaan had want het valt vrij wijd. Doordat het stofje stijf valt, valt het nog wat meer op, maar hij trekt het zich niet aan en draagt het hemd toch graag. De meningen over al dan niet te groot zijn hier thuis ook wel verdeeld, hij draagt wel graag een wijder model met nog een t-shirt onder.

Het hemd was op tijd af om te dragen voor een trouwreceptie, alleen was de speling voor de receptie wat klein om nog foto's te kunnen nemen. Daarna werd het hemd al gedragen om te gaan werken en moest het dus eerst nog via de was en strijk passeren vooraleer ik een tweede poging tot foto's kon ondernemen. Zoals jullie kunnen zien is dat intussen gelukt ;-).

Reacties

 1. Heel leuk! Hier liggen ook nog twee stofjes klaar voor zomerhemden... alleen nog tijd vinden om ze te maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Keischoon hemd !! En soms moet je inderdaad het afgewerkte kledingstuk zien voor je de stof (weer) mooi vindt (had ik ook met het stofje dat de jongste koos voor een losse broek, en nu vind ik dat de mooiste die in haar kast hangt)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal, een lap stof blijft een lap stof uiteindelijk moet het een geheel vormen met het patroon

   Verwijderen
 3. Kei mooi hemd, mijne wederhelft houdt ook van ruim, we maken volgend jaar een hemd in de naailes, dit zou het wel eens kunnen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk, zeker een aanrader als hij van ruim houdt

   Verwijderen
 4. Goed gelukt! Dat borstzakje is idd wel leuk! Hier ook een man die liever wat ruimer draagt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mannen zijn daar precies wel meer fan van 😉

   Verwijderen
 5. Ik snap het wel, dit is ook een stofje dat ik nooit zou kiezen omdat het als lap veel te saai is. Wel ideaal hemdjesgerief, dat wel. Het valt ruimer dan een Theo, maar op zich vind ik het erg mooi zitten eigenlijk. En hÊ, hij draagt het, een schoner ik-vind-het-mooi kun je niet krijgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet hoe dat gaat met stof kopen, in een optimistische bui denk je al de hemden van je man vanaf nu zelf te maken en dan koop je zoiets neutraal .... Twee jaar later ligt het er nog en geef je jezelf een schop onder je kont. Nu nog herhalen voor de rest van de stoffenkast 😁. Ik heb er trouwens nog een stofje liggen waar dit wijder model beter zou bijpassen dus ik denk dat ik het nog eens maak

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

oefenen op een v-hals

Een tussendoortje