Doorgaan naar hoofdcontent

Nog eens een ander modellekeHemden voor de wederhelft, en al zeker de zomerhemden, zijn hier vaak zelfgemaakt. Het Theo patroon en de workshop die ik toen volgde, zijn hun centjes dus meer dan waard geweest.

Maar soms dan wil ik wel eens iets anders proberen, het Bernie hemd uit la maison victor leek me wel ideaal hiervoor.  Ik had nog een katoentje van Scapa liggen dat ik enkele jaren terug bij Mon Depot kocht en waar ik niet meer zo van overtuigd was, ideaal dus voor een testversie (toen ik het hemd afgewerkt zag wist ik wel weer terug waarom ik het stofje kocht).Het in elkaar zetten van het hemd deed ik voornamelijk op mijn eigen manier, de ruitjes lopen niet zo mooi door aangezien ze niet overal recht van draad lopen, maar ze zijn klein genoeg om daar niet al te lang van wakker te liggen.Als ik naar dit hemd kijk dan ben ik vooral fan van het borstzakje, eentje dat ik zeker nog eens ga gebruiken, eventueel op een theo.Aangezien Peter tussen twee maten in valt bij LMV en er hierbij stond dat het slim fit was (geen idee waarom dat erbij stond...), koos ik uit veiligheid voor de grootste maat. Iets wat ik beter niet gedaan had want het valt vrij wijd. Doordat het stofje stijf valt, valt het nog wat meer op, maar hij trekt het zich niet aan en draagt het hemd toch graag. De meningen over al dan niet te groot zijn hier thuis ook wel verdeeld, hij draagt wel graag een wijder model met nog een t-shirt onder.

Het hemd was op tijd af om te dragen voor een trouwreceptie, alleen was de speling voor de receptie wat klein om nog foto's te kunnen nemen. Daarna werd het hemd al gedragen om te gaan werken en moest het dus eerst nog via de was en strijk passeren vooraleer ik een tweede poging tot foto's kon ondernemen. Zoals jullie kunnen zien is dat intussen gelukt ;-).

Reacties

 1. Heel leuk! Hier liggen ook nog twee stofjes klaar voor zomerhemden... alleen nog tijd vinden om ze te maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Keischoon hemd !! En soms moet je inderdaad het afgewerkte kledingstuk zien voor je de stof (weer) mooi vindt (had ik ook met het stofje dat de jongste koos voor een losse broek, en nu vind ik dat de mooiste die in haar kast hangt)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt helemaal, een lap stof blijft een lap stof uiteindelijk moet het een geheel vormen met het patroon

   Verwijderen
 3. Kei mooi hemd, mijne wederhelft houdt ook van ruim, we maken volgend jaar een hemd in de naailes, dit zou het wel eens kunnen worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gelukt! Dat borstzakje is idd wel leuk! Hier ook een man die liever wat ruimer draagt ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap het wel, dit is ook een stofje dat ik nooit zou kiezen omdat het als lap veel te saai is. Wel ideaal hemdjesgerief, dat wel. Het valt ruimer dan een Theo, maar op zich vind ik het erg mooi zitten eigenlijk. En hé, hij draagt het, een schoner ik-vind-het-mooi kun je niet krijgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je weet hoe dat gaat met stof kopen, in een optimistische bui denk je al de hemden van je man vanaf nu zelf te maken en dan koop je zoiets neutraal .... Twee jaar later ligt het er nog en geef je jezelf een schop onder je kont. Nu nog herhalen voor de rest van de stoffenkast 😁. Ik heb er trouwens nog een stofje liggen waar dit wijder model beter zou bijpassen dus ik denk dat ik het nog eens maak

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.