Doorgaan naar hoofdcontent

Nog snel een jurkjeDe dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.

Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.


Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is.
Door mijn last minute wijziging van naaiplan, had ik ook geen koordje in huis voor in de taille, maar dat was snel opgelost door een elastiek toe te voegen in de plaats. In ieder geval een duurzamere oplossing, want die koordjes lijk ik altijd te verliezen in de was.Het stofje dan, het is een stofje met linnen look dat ik kocht bij Madeline De Stoffenmadam. Toen ik het kocht twijfelde ik tussen verschillen prints bij dit soort stof, gelukkig is er dan Nancy die eerlijk zegt waar je wel en niet mee staat.
Aangezien ik dit stofje kocht voor een jurk die veeeel meer stof nodig had, heb ik nog een groot stuk over. Er komt dus zeker nog een tweede stuk in deze stof.Deze stof heeft dan wel een linnen look maar helemaal niet de nadelen van linnen, de foto's werden op reis genomen, de jurk had dus in de valies gezeten maar toch was het draagbaar zonder strijken tussendoor. Hoera dus voor deze stof!
Helaas bleef ik op de terugweg naar het hotel haken aan een losliggend stuk omheining en is er een klein haakje in de stof, het valt gelukkig niet op zodat hij zeker nog draagbaar is.

Op de meeste foto's vind ik de jurk echt tof en qua draagcomfort is het ook zeker een topexemplaar. Maar toch twijfel ik een beetje of het model wel bij mij past. Ik ben niet echt gewend om lossere modellen te dragen, al heeft het zeker en vast zijn voordeel bij warmere temperaturen.
Reacties

 1. Mooi kleedje! Ik vind het model zeker goed passen. Maar die twijfel over het wijde herken ik. Bij het zien van de foto’s dacht ik ‘bij een ander vind ik dat dus echt tof, zou het dan ook bij mijzelf kunnen?’

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is in ieder geval wel ideaal voor warmer weer dus ik zal deze zeker vaak dragen

   Verwijderen
 2. Er hangt precies Genova in de lucht denk ik ;). Ik vind dat de jurk je prachtig staat, ook al valt die iets losser dan normaal, het is mooi! Fan van het stofje ook, het valt erg mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij is de Genova zo'n jurkje dat voor iedereen gaat. De losse vorm kwam zeker en vast goed van pas met het plakkerige weer en op foto vind ik die eigenlijk nog wel meevallen, ik wen er wel aan denk ik ;-). Zalig stofje om te verwerken in ieder geval.

   Verwijderen
 3. Niet twijfelen, Delphine, gewoon dragen! De genova staat je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel mooi! Dit jurkje staat ook nog op mijn te maken-lijstje, en zeker nu ik deze versie zie. Ik vind het model jou wel mooi staan hoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het je heel goed staan, dit modelletje, heerlijk jurkje in prachtige stof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Heel erg fan van deze stof, zowel de kleurtjes, het feit dat ze bijna niet kreukte in de valies als het comfort bij het dragen (en nope ik ben niet gesponsord ;-) )

   Verwijderen
 6. Wow! Wat een heerlijke jurk! Die stof klinkt perfect! En... ja, dit staat je toch echt wel goed hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! De stof is voorlopig perfect, ik hoop dat het zo blijft na veel wassen. Ik denk dat een maatje kleiner aan mijn schouders net iets beter had geweest in dit stofje (het heeft een beetje rek) maar het is zalig om te dragen.

   Verwijderen
 7. Je staat er super mee, niet twijfelen, Delphine!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Het ligt in de strijkmand nu (na het wassen kan het wel een strijkbeurt gebruiken aan de mouwtjes), dus als ik eens de moed vind om te strijken deze week dan zal ik het zeker snel terug dragen.

   Verwijderen
 8. Volgens mij staat dit model haast iedereen, jou inclusief. Het ideale vakantiemodelletje, en ik ben helemaal gek op het stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, je staat hier zeker goed mee, Delphine!! Mooi stofje ook, lijkt me een heerlijk zomerjurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik begin overtuigd te geraken om er nog eentje te maken want het zit super, zeker op warme dagen waarbij te bloot niet geapprecieerd wordt.

   Verwijderen
 10. Heel mooi kleedje en prachtige stof. Het staat je zeker erg goed

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het ook heel geslaagd! Volgens mijn mama krijg je ook minder kreuken in je kleren als je die opgerold in de koffer legt en zou ook plaatsbesparend zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die Genova staat je prachtig !! Niet over twijfelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel erg mooi! Prachtige stof en het model van de jurk staat je super. Niet twijfelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het echt heel mooi en dit model staat je zeker!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Het staat je zeker! En een mooi stofje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Op het stofje was ik direct verliefd, het draagt ook echt super!

   Verwijderen
 16. Het staat je echt goed! Die kleur trouwrns ook!
  Ik ben fan van je jurk en van het stofje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Blij dat ik advies vroeg aan Nancy over welk kleurtje ik zou kiezen.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.