Doorgaan naar hoofdcontent

nog een playsuit
Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.

Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.

De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meevallen. Veel mensen stelden voor om er dan maar geen onder te doen maar dat zie ik niet direct zitten. De elastiek komt naar mijn gevoel ook iets te hoog om helemaal flatterend te zijn.Verder vind ik deze playsuit wel leuk, heel comfortabel doordat het er eentje in tricot is, gemakkelijk aan en uit te trekken (de strik hoeft zelfs niet los want de opening is groot genoeg) en met het weer dat we deze zomer kregen, is deze dan ook al geregeld gedragen. De foto's werden genomen op een snikhete dag nog voor 9u, zo'n dag waarop je al bezweet bent een uurtje na het douchen. De foto's zijn misschien niet zo top deze keer maar met die warmte was een lange fotoshoot niet echt een optie.

Stofje: Megan Blue van de Stoffenstraat
patroon: playsuit uit knipmode juli 2018


Reacties

 1. Dikke duim voor je moed! Je doet het toch maar hé, zo'n speciaal model tot een goed einde brengen. Geen bh, dat zou ik ook niet zien zitten, maar de minpuntjes die je opnoemt, zijn haast niet te zien op de foto's. Dus: gewoon dragen, en fier zijn op je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Dragen komt zeker in orde hoor want hij zit echt goed.

   Verwijderen
 2. Je playsuit ziet er in elk geval lekker fris uit! Geen mens die ziet wat er niet helemaal liep zoals je wou. De Knipmode kan er inderdaad wat van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Nu weet ik weer waarom ik een abonnement heb op la maison victor in de plaats ;-)

   Verwijderen
 3. Ik haat die werkbeschrijvingen van Knipmode ook... Ik heb gelukkig een vriendin die wel een mondje Knips spreekt en voor mij kan vertalen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem wel geslaagd én je staat er mee. Knipmode... jah, ik kan er ook vaak niet aan uit :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Ik denk dat we bij la maison victor en de pdf patronen heel erg verwend zijn met de uitleg ;-)

   Verwijderen
 5. Zalig fris kledingstuk !! En chapeau, al zo vroeg op pad om foto’s voor de blog te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Het waren sowieso de enige aangename uurtjes buiten op die dag, en het deed wel deugd om wat buiten te kunnen zijn.

   Verwijderen
 6. Leuk! Ik zag toevalling een jumpsuit (met lange pijpen) met zo'n knoop vanachter en vroeg me af of daar een patroontje van zou bestaan... (raar toch dat we niet meer gewoon kunnen rondlopen zonder in "patronen en stoffen" te denken). Het bestaat dus! Die rug vind ik geweldig, zeker als het vrij goed overeenkomt met een bh-bandje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, ja of echt zo heel lang naar de mensen hun kleren kijken om dan te bedenken hoe je dat zelf zou maken ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…