Doorgaan naar hoofdcontent

nog een playsuit
Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.

Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.

De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meevallen. Veel mensen stelden voor om er dan maar geen onder te doen maar dat zie ik niet direct zitten. De elastiek komt naar mijn gevoel ook iets te hoog om helemaal flatterend te zijn.Verder vind ik deze playsuit wel leuk, heel comfortabel doordat het er eentje in tricot is, gemakkelijk aan en uit te trekken (de strik hoeft zelfs niet los want de opening is groot genoeg) en met het weer dat we deze zomer kregen, is deze dan ook al geregeld gedragen. De foto's werden genomen op een snikhete dag nog voor 9u, zo'n dag waarop je al bezweet bent een uurtje na het douchen. De foto's zijn misschien niet zo top deze keer maar met die warmte was een lange fotoshoot niet echt een optie.

Stofje: Megan Blue van de Stoffenstraat
patroon: playsuit uit knipmode juli 2018


Reacties

 1. Dikke duim voor je moed! Je doet het toch maar hé, zo'n speciaal model tot een goed einde brengen. Geen bh, dat zou ik ook niet zien zitten, maar de minpuntjes die je opnoemt, zijn haast niet te zien op de foto's. Dus: gewoon dragen, en fier zijn op je werk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Dragen komt zeker in orde hoor want hij zit echt goed.

   Verwijderen
 2. Je playsuit ziet er in elk geval lekker fris uit! Geen mens die ziet wat er niet helemaal liep zoals je wou. De Knipmode kan er inderdaad wat van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Nu weet ik weer waarom ik een abonnement heb op la maison victor in de plaats ;-)

   Verwijderen
 3. Ik haat die werkbeschrijvingen van Knipmode ook... Ik heb gelukkig een vriendin die wel een mondje Knips spreekt en voor mij kan vertalen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind hem wel geslaagd én je staat er mee. Knipmode... jah, ik kan er ook vaak niet aan uit :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt! Ik denk dat we bij la maison victor en de pdf patronen heel erg verwend zijn met de uitleg ;-)

   Verwijderen
 5. Zalig fris kledingstuk !! En chapeau, al zo vroeg op pad om foto’s voor de blog te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Het waren sowieso de enige aangename uurtjes buiten op die dag, en het deed wel deugd om wat buiten te kunnen zijn.

   Verwijderen
 6. Leuk! Ik zag toevalling een jumpsuit (met lange pijpen) met zo'n knoop vanachter en vroeg me af of daar een patroontje van zou bestaan... (raar toch dat we niet meer gewoon kunnen rondlopen zonder in "patronen en stoffen" te denken). Het bestaat dus! Die rug vind ik geweldig, zeker als het vrij goed overeenkomt met een bh-bandje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hihi, ja of echt zo heel lang naar de mensen hun kleren kijken om dan te bedenken hoe je dat zelf zou maken ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.