Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique week 1Marjolein riep ons opnieuw op om in oktober Belgische ontwerpers en patroontjes in de kijker te zetten. Ze organiseert er zelfs wekelijks een blogtour voor. Meer had ik niet nodig om in september al in mijn Belgische patroontjes te duiken. En laten we eerlijk zijn, we zijn rotverwend in België met al die mooie patroontjes.

Vandaag stel ik jullie een heel simpel patroontje voor uit la maison victor. Het is de harley top. Al een ouder patroontje maar het verscheen nooit op de blog, ik denk wegens 'te simpel' maar dit is het ideale excuus om het toch te bloggen.Het meer populaire Odette patroon zag je vast en zeker al vaker in blogland, maar dit patroontje ligt me veel beter, door de band onderaan sluit het aan en ik versmalde het ook nog een klein beetje naar de heupen toe. Je kan het uiteraard met heel veel combineren maar voor mij bleek het deze zomer ideaal gerief om met mijn twee korte salopettes te combineren. Ik vond namelijk na jaren zoeken eindelijk twee exemplaren naar mijn zin (eentje met lange pijpen heb ik al langer).Het zwart/witte exemplaar en het gebloemde geval, maakte ik al jaren geleden, telkens uit restjes van andere naaisels. Ze worden toch geregeld gedragen. Ik overwoog zelfs eventjes om ze als pyjama te beginnen dragen (omwille van het comfort) maar ze belandden uiteindelijk toch terug gewoon in de kast.De roze met cactussen, een stofje van Megan Blue, is er eentje dat ik speciaal voor de blogtour maakte. Voor deze versie gebruikte ik geen biais aan de mouwen en hals maar zoomde ik die gewoon 1 cm om. Het was net op tijd klaar voor de skatedate die ik op mijn verjaardag gepland had. De laatste zonnestraaltjes van deze zomer werden dus benut om foto's te maken, welliswaar vooraf, want zoals ik hier al schreef, val ik mijn skatevriendjes niet lastig voor foto's.


Patroon: harley uit la maison victor
stof: Megan Blue van bij de stoffenstraat

Neem zeker ook eens een kijkje bij de rest en doe nog meer inspiratie op:
Flaflinko Girls in UniformNaaisdrovjeNathalie’s NaaiselsThe Needle of ChoiceWoohoo by DavinaGezien bij JustineSkwadraatliveLarthPlus 2 is 5!Miss PixieWilwarinCoutureJongens tochMade for InkaAdivastyle

Reacties

 1. Ook onze simpele naaisters zijn de moeite waard hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig! Echt heel leuk, ook de oude ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk! En geef nu toe, die naaisels die het vaakst uit de kast komen, dat zijn toch echt de leukste he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Helaas verdwijnen ze binnenkort een paar maanden in de kast wegens te koud, maar daarna komen ze er zeker weer uit.

   Verwijderen
 4. Leuke topjes, daar zul je nog veel plezier aan beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het leuke aan zo een blogtour is dat je nieuwe patronen leert kennen. Eenvoudig, maar dat zijn net de naaisels die het meest uit de kast komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht even o, welke Belgische ontwerpster heeft een salopettepatroon. Die zoeken we al een tijd. De blig ging dus over de leuke harleytop. Drie mooie versies ... en eenvoud siert en mag zeker ook op de blog 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hierbij een warme oproep aan de Belgische ontwerpers naar een mooie salopette 😎. Ik probeer binnenkort die uit fibre mood met lange pijpen uit

   Verwijderen
 7. Heerlijk, van die snelle naaisels die vaak uit de kast komen. Dat roze staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je brengt me op ideeën. Ik maakte ook al eens een Harley en zou die dringend nog eens moeten dragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Topplan, in combinatie met een cardigan of onder een sweater kan het nog perfect

   Verwijderen
 9. Er zijn zo ven die patroontjes dat uit de kast blijven komen. Allemaal leuke uitvoeringen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snelle naaisels blijven .leuk hé, zeker als ze nog comfortabel zitten ook

   Verwijderen
 10. Oh wat zijn ze mooi geslaagd zeg. Ik maakte die vorig jaar ook en het trok op niks ���� kei tof bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Bij mij trekt de odette op niets ... ieder zijn modelletje dus

   Verwijderen
 11. Eenvoud siert, deze zijn zeker de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk als je zo'n patroontje hebt dat je geweldig vindt. Ze staan je perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het leuke is dat het een snel patroontje is waar ik soms nog restjes stof voor kon gebruiken, win-win dus

   Verwijderen
 13. Leuke top! Ik heb die ooit ook op mijn lijstje gezet, maar 't is er nog nooit van gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Er staat nog heel veel op mijn lijstje hoor onder andere de cobalt waar jij zo prachtig mee staat (er is zelfs stof en al ;-) )

   Verwijderen
 14. Mooi! Het moet niet altijd ingewikkeld zijn he :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…