Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique week 1Marjolein riep ons opnieuw op om in oktober Belgische ontwerpers en patroontjes in de kijker te zetten. Ze organiseert er zelfs wekelijks een blogtour voor. Meer had ik niet nodig om in september al in mijn Belgische patroontjes te duiken. En laten we eerlijk zijn, we zijn rotverwend in België met al die mooie patroontjes.

Vandaag stel ik jullie een heel simpel patroontje voor uit la maison victor. Het is de harley top. Al een ouder patroontje maar het verscheen nooit op de blog, ik denk wegens 'te simpel' maar dit is het ideale excuus om het toch te bloggen.Het meer populaire Odette patroon zag je vast en zeker al vaker in blogland, maar dit patroontje ligt me veel beter, door de band onderaan sluit het aan en ik versmalde het ook nog een klein beetje naar de heupen toe. Je kan het uiteraard met heel veel combineren maar voor mij bleek het deze zomer ideaal gerief om met mijn twee korte salopettes te combineren. Ik vond namelijk na jaren zoeken eindelijk twee exemplaren naar mijn zin (eentje met lange pijpen heb ik al langer).Het zwart/witte exemplaar en het gebloemde geval, maakte ik al jaren geleden, telkens uit restjes van andere naaisels. Ze worden toch geregeld gedragen. Ik overwoog zelfs eventjes om ze als pyjama te beginnen dragen (omwille van het comfort) maar ze belandden uiteindelijk toch terug gewoon in de kast.De roze met cactussen, een stofje van Megan Blue, is er eentje dat ik speciaal voor de blogtour maakte. Voor deze versie gebruikte ik geen biais aan de mouwen en hals maar zoomde ik die gewoon 1 cm om. Het was net op tijd klaar voor de skatedate die ik op mijn verjaardag gepland had. De laatste zonnestraaltjes van deze zomer werden dus benut om foto's te maken, welliswaar vooraf, want zoals ik hier al schreef, val ik mijn skatevriendjes niet lastig voor foto's.


Patroon: harley uit la maison victor
stof: Megan Blue van bij de stoffenstraat

Neem zeker ook eens een kijkje bij de rest en doe nog meer inspiratie op:
Flaflinko Girls in UniformNaaisdrovjeNathalie’s NaaiselsThe Needle of ChoiceWoohoo by DavinaGezien bij JustineSkwadraatliveLarthPlus 2 is 5!Miss PixieWilwarinCoutureJongens tochMade for InkaAdivastyle

Reacties

 1. Ook onze simpele naaisters zijn de moeite waard hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zalig! Echt heel leuk, ook de oude ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk! En geef nu toe, die naaisels die het vaakst uit de kast komen, dat zijn toch echt de leukste he!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Helaas verdwijnen ze binnenkort een paar maanden in de kast wegens te koud, maar daarna komen ze er zeker weer uit.

   Verwijderen
 4. Leuke topjes, daar zul je nog veel plezier aan beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het leuke aan zo een blogtour is dat je nieuwe patronen leert kennen. Eenvoudig, maar dat zijn net de naaisels die het meest uit de kast komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik dacht even o, welke Belgische ontwerpster heeft een salopettepatroon. Die zoeken we al een tijd. De blig ging dus over de leuke harleytop. Drie mooie versies ... en eenvoud siert en mag zeker ook op de blog 😉.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hierbij een warme oproep aan de Belgische ontwerpers naar een mooie salopette 😎. Ik probeer binnenkort die uit fibre mood met lange pijpen uit

   Verwijderen
 7. Heerlijk, van die snelle naaisels die vaak uit de kast komen. Dat roze staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je brengt me op ideeën. Ik maakte ook al eens een Harley en zou die dringend nog eens moeten dragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Topplan, in combinatie met een cardigan of onder een sweater kan het nog perfect

   Verwijderen
 9. Er zijn zo ven die patroontjes dat uit de kast blijven komen. Allemaal leuke uitvoeringen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snelle naaisels blijven .leuk hé, zeker als ze nog comfortabel zitten ook

   Verwijderen
 10. Oh wat zijn ze mooi geslaagd zeg. Ik maakte die vorig jaar ook en het trok op niks ���� kei tof bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je! Bij mij trekt de odette op niets ... ieder zijn modelletje dus

   Verwijderen
 11. Eenvoud siert, deze zijn zeker de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk als je zo'n patroontje hebt dat je geweldig vindt. Ze staan je perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het leuke is dat het een snel patroontje is waar ik soms nog restjes stof voor kon gebruiken, win-win dus

   Verwijderen
 13. Leuke top! Ik heb die ooit ook op mijn lijstje gezet, maar 't is er nog nooit van gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Er staat nog heel veel op mijn lijstje hoor onder andere de cobalt waar jij zo prachtig mee staat (er is zelfs stof en al ;-) )

   Verwijderen
 14. Mooi! Het moet niet altijd ingewikkeld zijn he :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.