Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique week 5De laatste week al van Stik Belgique 2018, de tijd is voorbij gevlogen.

Deze keer ging ik voor een snel-klaar projectje uit het nieuwe boek 'mijn tas 2'. Ik vond de clementine al mooi toen ik ze bij Davina zag. Een pennenzak kon ik eigenlijk nog wel gebruiken en laat die kleinste daar nu eens perfect voor zijn.Dit bloesje kocht ik in het voorjaar in een gekende goedkope winkelketen, helaas was de prijs evenredig met het aantal keer dat je het mag wassen vooraleer je een naveltopje hebt... Maar niemand die zegt dat het stofje niet nog kan gebruikt worden, dus ging ik hiermee aan de slag.  Ik combineerde met een brons nepleren stofje van bij Kbas en een metalen rits (vind ik meestal mooier voor een tas).Nepleer verstevigen was moeilijk dus vandaar verstevigde ik de voering (die was nogal slap anders), vervolgens ging ik aan de slag met de supergoeie handleiding uit het boek. Alleen vergat ik ergens halfweg dat bij mij de vlieseline tegen de voering hing, resultaat: de rits zat er omgekeerd in. Nu is nepleer (doorstikt en al) niet bepaald ideaal om in te gaan tornen. Ik besloot dus om het eerste tasje omgekeerd te houden en een tweede te gaan maken.


Bij het tweede was ik extra aandachtig en kwam alles goed.
Zo heb ik dus twee tasjes waarvan ik eentje als pennenzak gebruik en eentje de ideale grootte blijkt te hebben voor mijn zonnebril.Reacties

 1. Wel origineel, een nepleren voering. Misschien start je wel een trend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha! Ik maakte ook net een tas met nepleren voering, wij zijn gewoon trendsetters! Schoontjes deze!

   Verwijderen
  2. volgend seizoen doen we dat allemaal ;-) mijn man vroeg zelfs of ik zijn tas met zo'n voering kon maken, want als je er dan vuile schoenen in zet kan je dat afwassen ;-)

   Verwijderen
 2. Het was me totaal niet opgevallen. Ik vind het nog iets hebben het kurkleer aan de binnenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super toch, zo'n yin en yang tasjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word er in ieder geval vrolijk van dus ze gaan vanaf volgende week mee naar het werk

   Verwijderen
 4. Ik vind de binnenstebuiten-versie eigenlijk mooier. Dat moet een heel mooi topje geweest zijn "while it lasted".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een prachtig topje, daarom dat ik het ook kocht, spijtig dat geen xxxl kocht 😉

   Verwijderen
 5. Jammer van het topje, hoera voor de pennenzakken die je ruit kon maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige en praktische tasjes zijn dit geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook al draag je het topje niet meer, maar op deze manier heb je het wel altijd in de buurt.
  Wat een leuk idee ivm het nepleer als voering te gebruiken.
  Mooie tasjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is het niet zo'n dik nepleer en gaat het dus zonder problemen

   Verwijderen
 8. 2 voor de prijs van 1, ideaal. En eerlijk, ik vind de “foutieve” versie zelfs mooier...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ja mooier is het eigenlijk wel, ik koos die als zonnenbriltasje omdat de print mij aan zomer doet denken

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…