Doorgaan naar hoofdcontent

Stik Belgique week 5De laatste week al van Stik Belgique 2018, de tijd is voorbij gevlogen.

Deze keer ging ik voor een snel-klaar projectje uit het nieuwe boek 'mijn tas 2'. Ik vond de clementine al mooi toen ik ze bij Davina zag. Een pennenzak kon ik eigenlijk nog wel gebruiken en laat die kleinste daar nu eens perfect voor zijn.Dit bloesje kocht ik in het voorjaar in een gekende goedkope winkelketen, helaas was de prijs evenredig met het aantal keer dat je het mag wassen vooraleer je een naveltopje hebt... Maar niemand die zegt dat het stofje niet nog kan gebruikt worden, dus ging ik hiermee aan de slag.  Ik combineerde met een brons nepleren stofje van bij Kbas en een metalen rits (vind ik meestal mooier voor een tas).Nepleer verstevigen was moeilijk dus vandaar verstevigde ik de voering (die was nogal slap anders), vervolgens ging ik aan de slag met de supergoeie handleiding uit het boek. Alleen vergat ik ergens halfweg dat bij mij de vlieseline tegen de voering hing, resultaat: de rits zat er omgekeerd in. Nu is nepleer (doorstikt en al) niet bepaald ideaal om in te gaan tornen. Ik besloot dus om het eerste tasje omgekeerd te houden en een tweede te gaan maken.


Bij het tweede was ik extra aandachtig en kwam alles goed.
Zo heb ik dus twee tasjes waarvan ik eentje als pennenzak gebruik en eentje de ideale grootte blijkt te hebben voor mijn zonnebril.Reacties

 1. Wel origineel, een nepleren voering. Misschien start je wel een trend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha! Ik maakte ook net een tas met nepleren voering, wij zijn gewoon trendsetters! Schoontjes deze!

   Verwijderen
  2. volgend seizoen doen we dat allemaal ;-) mijn man vroeg zelfs of ik zijn tas met zo'n voering kon maken, want als je er dan vuile schoenen in zet kan je dat afwassen ;-)

   Verwijderen
 2. Het was me totaal niet opgevallen. Ik vind het nog iets hebben het kurkleer aan de binnenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super toch, zo'n yin en yang tasjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word er in ieder geval vrolijk van dus ze gaan vanaf volgende week mee naar het werk

   Verwijderen
 4. Ik vind de binnenstebuiten-versie eigenlijk mooier. Dat moet een heel mooi topje geweest zijn "while it lasted".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een prachtig topje, daarom dat ik het ook kocht, spijtig dat geen xxxl kocht 😉

   Verwijderen
 5. Jammer van het topje, hoera voor de pennenzakken die je ruit kon maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige en praktische tasjes zijn dit geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook al draag je het topje niet meer, maar op deze manier heb je het wel altijd in de buurt.
  Wat een leuk idee ivm het nepleer als voering te gebruiken.
  Mooie tasjes...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig is het niet zo'n dik nepleer en gaat het dus zonder problemen

   Verwijderen
 8. 2 voor de prijs van 1, ideaal. En eerlijk, ik vind de “foutieve” versie zelfs mooier...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi, ja mooier is het eigenlijk wel, ik koos die als zonnenbriltasje omdat de print mij aan zomer doet denken

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.