Doorgaan naar hoofdcontent

2018 in boeken
Een van mijn voornemens in 2018 was om meer te lezen voor minder geld, daarvoor maakte ik me voor het eerst in jaren terug lid van de plaatselijke bibliotheek. Voor 5 euro een jaar lang lezen, dat moest wel lukken.

Het hielp inderdaad om zo meer te lezen, en al kocht ik voor op reis ook nog wel e-boeken om het gewicht wat te drukken, ik bespaarde er toch ook wel wat mee. Na de zomer werd het najaar helaas zo druk dat het mij niet meer lukte, het hielp natuurlijk ook niet dat het boek waar ik toen in begon eigenlijk niet zo goed was. Ik merk nochtans dat ik beter slaap als ik eventjes gelezen heb, het blijft dus één van mijn voornemens voor 2019.Wat ik dan zoal gelezen heb? Ik startte het jaar met de Verbeelding Book Challenge en kwam zo enkele verrassende zaken tegen, maar ergens halfweg het jaar kwam die challenge op de achtergrond en koos ik gewoon boeken. 

Wat mij betreft is Kristin Hannah de auteur die ik dit jaar het liefst gelezen heb. Bij haar boek 'Verder dan de sterren' kwamen er zelfs tranen aan te pas, zo sterk geschreven. Ik ben ervan overtuigd dat het feit dat het eerste boek dat ik in 2018 las van Kristin Hannah was (De nachtegaal voor de geïnteresseerden) ertoe heeft bijgedragen dat ik terug echt zin kreeg om te lezen omdat het een boek is waarin je meegetrokken wordt. Haar nieuwste boek hebben ze helaas nog niet in onze bibliotheek maar het staat in ieder geval op mijn 'to read' lijstje.Verder passeerden er ook enkele populaire boeken die ik wel kon smaken, de revue. Zo werden Dan Brown en Nikki Frency hier ook graag gelezen. Al moet ik er bij die eerste bij zeggen dat het boek mij, al is het een heel sterk geschreven boek, toch wat teleurgesteld heeft. Het is een goed misdaadverhaal maar ik mis toch de vele codes die in zijn vorige boeken aan bod kwamen. 

Hier kan je mijn jaar in boeken terugvinden op Goodreads.Wat er zeker nog op mijn to read lijstje staat (behalve the great alone dan): het boek van Michele Obama en de tatoeerder van Auschwitz.

Moesten jullie nog voorstellen hebben, laat dan gerust iets weten hieronder.Reacties

 1. Ik leerde dit jaar Kristin Hannah kennen en was meteen fan van haar boeken!
  De boeken van Griet Op de Beeck zijn een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeerde al eentje van griet op de Beeck maar het was mijn ding niet, misschien eens een andere proberen

   Verwijderen
 2. Ik las geweldig veel dit jaar, heeft uiteraard veel te maken met mijn operatie en het feit dat ik ook even niets anders kon doen dan lezen. Zowieso kan ik me ook geen niet lezend leven voorstellen ;).
  Kristin Hannah; ook veel van gelezen, wel niet de twee titels die je opsomt.
  Dan Brown; hetzelfde gevoel, ik had ook op méér gehoopt.
  Nicci French; enorm veel van gelezen, echter niet met plezier. Enkel de Frida Klein reeks kan me enigszins bekoren.
  De tatoëerder van Auschwitz heb ik graag gelezen (4 sterren). Als tips; Rena's belofte - Schildpadden tot in het oneindige - De boodschapper (Zusak) - Kathedral van de zee - De zeven zussen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb enkel nog maar het laatste boek van Kristin Hannah gelezen, The Great Alone, in het Engels en het smaakt naar meer!! Moest je het in het Engels willen lezen, mag je mijn boek wel lenen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…