Doorgaan naar hoofdcontent

2018 in boeken
Een van mijn voornemens in 2018 was om meer te lezen voor minder geld, daarvoor maakte ik me voor het eerst in jaren terug lid van de plaatselijke bibliotheek. Voor 5 euro een jaar lang lezen, dat moest wel lukken.

Het hielp inderdaad om zo meer te lezen, en al kocht ik voor op reis ook nog wel e-boeken om het gewicht wat te drukken, ik bespaarde er toch ook wel wat mee. Na de zomer werd het najaar helaas zo druk dat het mij niet meer lukte, het hielp natuurlijk ook niet dat het boek waar ik toen in begon eigenlijk niet zo goed was. Ik merk nochtans dat ik beter slaap als ik eventjes gelezen heb, het blijft dus één van mijn voornemens voor 2019.Wat ik dan zoal gelezen heb? Ik startte het jaar met de Verbeelding Book Challenge en kwam zo enkele verrassende zaken tegen, maar ergens halfweg het jaar kwam die challenge op de achtergrond en koos ik gewoon boeken. 

Wat mij betreft is Kristin Hannah de auteur die ik dit jaar het liefst gelezen heb. Bij haar boek 'Verder dan de sterren' kwamen er zelfs tranen aan te pas, zo sterk geschreven. Ik ben ervan overtuigd dat het feit dat het eerste boek dat ik in 2018 las van Kristin Hannah was (De nachtegaal voor de geïnteresseerden) ertoe heeft bijgedragen dat ik terug echt zin kreeg om te lezen omdat het een boek is waarin je meegetrokken wordt. Haar nieuwste boek hebben ze helaas nog niet in onze bibliotheek maar het staat in ieder geval op mijn 'to read' lijstje.Verder passeerden er ook enkele populaire boeken die ik wel kon smaken, de revue. Zo werden Dan Brown en Nikki Frency hier ook graag gelezen. Al moet ik er bij die eerste bij zeggen dat het boek mij, al is het een heel sterk geschreven boek, toch wat teleurgesteld heeft. Het is een goed misdaadverhaal maar ik mis toch de vele codes die in zijn vorige boeken aan bod kwamen. 

Hier kan je mijn jaar in boeken terugvinden op Goodreads.Wat er zeker nog op mijn to read lijstje staat (behalve the great alone dan): het boek van Michele Obama en de tatoeerder van Auschwitz.

Moesten jullie nog voorstellen hebben, laat dan gerust iets weten hieronder.Reacties

 1. Ik leerde dit jaar Kristin Hannah kennen en was meteen fan van haar boeken!
  De boeken van Griet Op de Beeck zijn een aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeerde al eentje van griet op de Beeck maar het was mijn ding niet, misschien eens een andere proberen

   Verwijderen
 2. Ik las geweldig veel dit jaar, heeft uiteraard veel te maken met mijn operatie en het feit dat ik ook even niets anders kon doen dan lezen. Zowieso kan ik me ook geen niet lezend leven voorstellen ;).
  Kristin Hannah; ook veel van gelezen, wel niet de twee titels die je opsomt.
  Dan Brown; hetzelfde gevoel, ik had ook op méér gehoopt.
  Nicci French; enorm veel van gelezen, echter niet met plezier. Enkel de Frida Klein reeks kan me enigszins bekoren.
  De tatoëerder van Auschwitz heb ik graag gelezen (4 sterren). Als tips; Rena's belofte - Schildpadden tot in het oneindige - De boodschapper (Zusak) - Kathedral van de zee - De zeven zussen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb enkel nog maar het laatste boek van Kristin Hannah gelezen, The Great Alone, in het Engels en het smaakt naar meer!! Moest je het in het Engels willen lezen, mag je mijn boek wel lenen!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.