Doorgaan naar hoofdcontent

happy mealWat mij betreft is kerst één van de leukste familiefeestjes die er bestaan. En het klinkt misschien wat commercieel maar de pakjes onder de boom zijn daar toch een belangrijk deel van. Niet persé omdat ik graag pakjes krijg (al zou ik liegen als ik zeg dat ik niet graag pakjes krijg natuurlijk) maar vooral omdat kerst het ideale excuus is om de mensen die je graag ziet extra te verwennen met pakjes.
De laatste jaren probeer ik om toch zoveel mogelijk zelfgemaakte pakjes te voorzien. Niet altijd het volledige bedrag want ik wil ook de mensen niet het gevoel geven dat ik mijn keuze opdring. Maar vaak kan je door iets extra te maken een pakje net wat specialer en persoonlijker maken.

Zo trok ik dit jaar mijn mama om een kerstpakje voor te voorzien (ik trok haar wel al eens vaker eigenlijk). Op haar lijstje stond onder andere een salontafel, veel te groot voor onder de kerstboom, die liet ik dus boven staan. Maar ik had nog wat budget over om het briefje met 'je pakje komt er nu aan' wat origineler te verpakken. Dankzij Davina kwam ik op het idee om een lunchtasje te maken. Ik vergrootte het patroontje een beetje zodat een brooddoos plat kan staan.
Het binnenzakje liet ik weg want het leek me voor een lunchtasje niet echt een meerwaarde. 

Als versteviging gebruikte ik voor de buitenstof H640 en voor de bodem een stukje Fast 2 Fuse. Op zich niet megastevig dus maar Style vil leek me wat moeilijk vast te naaien met dit ontwerp en ik haat decovil. Het resultaat daarvan vind ik te gekreukt en kartonachtig. Fast 2 Fuse is echt een wondermiddeltje om je tas te doen 'staan'. Aangezien ik zelf ook nog altijd een plastic zakje meesleurde met mijn lunch besloot ik om een tweede exemplaar te maken voor mezelf. Deze kon al twee daagjes mee naar het werk en werd ruimschoots goedgekeurd qua gebruiksgemak. 

Het patroontje kan je vinden door je lid te maken van deze facebookgroep, de stofjes vond ik op het stoffenspektakel en in de Outlet van Veritas in Schelle. 

Reacties

 1. Ik ben helemaal mee in je pakjesvisie. Het hoort bij Kerst, en ik hou van zelfgemaakt pakjes. Die geven nét dat beetje extra. Heel leuk, dat lunchtasje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier geen kadootjes met kerst, wij vieren Sinterklaas. Maar door tas is wel super tof! Slim om ook gelijk voor jezelf er 1 te maken. Ik deel je mening over decovil... drama spul is daa. Ken je soft and stable? Daar zweer ik echt bij. Naait heerlijk, hoef je niet met strijkijzer te fixeren, Uber snel en simpel en tas blijft super in model.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n lunchzak zou ik ook goed kunnen gebruiken! En aangezien er in mijn omgeving niemand echt de naaikriebels te pakken heeft, vrees ik dat ik zelf aan de slag zal moeten gaan :-)
  Je mama viel wel dik in de prijzen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker maken, het zit vrij snel in elkaar en je hebt er elke dag plezier van

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

oefenen op een v-hals

Ik wou al wel langer een t-shirt met v-hals maken, maar aangezien ik zo'n goed patroon had voor een ronde hals, bleef ik het maar uitstellen. Soms dan is een extra patroon overtekenen er een beetje teveel aan... Maar toen ik de testers call van Love Notions patterns zag passeren leek het mij de ideale schop onder mijn kont.

Een v-naaien da's natuurlijk niet zo simpel als een ronde hals, maar al bij al vond ik mijn eerste versie eigenlijk heel goed meevallen, er zit een foutje in, dat zeker maar t valt al bij al wel mee (al zal iedereen natuurlijk de fout zien vanaf nu ;-) ). Ik had het geluk een vrij stevig stofje te gebruiken hiervoor waardoor het minder ging schuiven.


De fit is wat mij betreft iets minder goed dan bij mijn andere t-shirts maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Veel mensen lopen namelijk niet graag rond in aansluitende t-shirts dus dan is deze zeker en vast een goed alternatief.


In het definitief patroon werd de v-hals nog wat verlaagd en het patroon ook …