Doorgaan naar hoofdcontent

happy mealWat mij betreft is kerst één van de leukste familiefeestjes die er bestaan. En het klinkt misschien wat commercieel maar de pakjes onder de boom zijn daar toch een belangrijk deel van. Niet persé omdat ik graag pakjes krijg (al zou ik liegen als ik zeg dat ik niet graag pakjes krijg natuurlijk) maar vooral omdat kerst het ideale excuus is om de mensen die je graag ziet extra te verwennen met pakjes.
De laatste jaren probeer ik om toch zoveel mogelijk zelfgemaakte pakjes te voorzien. Niet altijd het volledige bedrag want ik wil ook de mensen niet het gevoel geven dat ik mijn keuze opdring. Maar vaak kan je door iets extra te maken een pakje net wat specialer en persoonlijker maken.

Zo trok ik dit jaar mijn mama om een kerstpakje voor te voorzien (ik trok haar wel al eens vaker eigenlijk). Op haar lijstje stond onder andere een salontafel, veel te groot voor onder de kerstboom, die liet ik dus boven staan. Maar ik had nog wat budget over om het briefje met 'je pakje komt er nu aan' wat origineler te verpakken. Dankzij Davina kwam ik op het idee om een lunchtasje te maken. Ik vergrootte het patroontje een beetje zodat een brooddoos plat kan staan.
Het binnenzakje liet ik weg want het leek me voor een lunchtasje niet echt een meerwaarde. 

Als versteviging gebruikte ik voor de buitenstof H640 en voor de bodem een stukje Fast 2 Fuse. Op zich niet megastevig dus maar Style vil leek me wat moeilijk vast te naaien met dit ontwerp en ik haat decovil. Het resultaat daarvan vind ik te gekreukt en kartonachtig. Fast 2 Fuse is echt een wondermiddeltje om je tas te doen 'staan'. Aangezien ik zelf ook nog altijd een plastic zakje meesleurde met mijn lunch besloot ik om een tweede exemplaar te maken voor mezelf. Deze kon al twee daagjes mee naar het werk en werd ruimschoots goedgekeurd qua gebruiksgemak. 

Het patroontje kan je vinden door je lid te maken van deze facebookgroep, de stofjes vond ik op het stoffenspektakel en in de Outlet van Veritas in Schelle. 

Reacties

 1. Ik ben helemaal mee in je pakjesvisie. Het hoort bij Kerst, en ik hou van zelfgemaakt pakjes. Die geven nét dat beetje extra. Heel leuk, dat lunchtasje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier geen kadootjes met kerst, wij vieren Sinterklaas. Maar door tas is wel super tof! Slim om ook gelijk voor jezelf er 1 te maken. Ik deel je mening over decovil... drama spul is daa. Ken je soft and stable? Daar zweer ik echt bij. Naait heerlijk, hoef je niet met strijkijzer te fixeren, Uber snel en simpel en tas blijft super in model.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n lunchzak zou ik ook goed kunnen gebruiken! En aangezien er in mijn omgeving niemand echt de naaikriebels te pakken heeft, vrees ik dat ik zelf aan de slag zal moeten gaan :-)
  Je mama viel wel dik in de prijzen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker maken, het zit vrij snel in elkaar en je hebt er elke dag plezier van

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.