Doorgaan naar hoofdcontent

een laat geboortegeschenkjeSchandalig laat zijn we deze keer met het geboortegeschenk, we klokten af op iets meer dan 10 maanden oud. Het is een triest record, veroorzaakt door onze drukke agenda en die van zijn ouders. Een familiefeest eind januari bleek de eerste gelegenheid te zijn waarop ik beide ouders samen met hun kindjes zou zien. 

Goedmaken deed ik door een aangepast geschenkje te naaien, want met babybroekjes in maatje 68 ging het niet meer goedkomen.
Aangezien grote broer ook wel wat aandacht verdient (en ik het zakje met de konijnenoortjes zo schattig vond), kocht ik bij Toverstof een stofje voor een zakje met konijnenoortjes voor grote broer. De oortjes zelf zijn een restje van één van deze jasjes.

Toen ik begon na te denken over wat ik aan de 'baby' zelf zou geven, bedacht ik mij dat een tweede rugzakje ook wel tof zou zijn. Ik was die avond bij de stoffenmadam en kocht daar dan ook het blauwe stofje met bijpassende voering. Ook hier zijn de oortjes gemaakt uit een restje van één van de jasjes.Ik testte bij beide tasjes een andere manier uit om het tunneltje bovenaan te maken, bij het lichtste tasje zit de tunnel helemaal vanbinnen verstopt, bij het andere zie je de tunnel wel zitten. De eerste manier is achteraf gezien de moeilijkste geweest om het koord door te krijgen maar wel de mooiste en de manier die het beste werkt om het zakje dicht te houden.

Het pakje werd alvast met veel enthousiasme onthaald door de ouders en de kindjes, wat toch altijd leuk is.

Diezelfde dag werd er nog een pakje voor het neefje van Ellick en Perre afgegeven, dat pakje zie je hier binnenkort verschijnen. 

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…