Doorgaan naar hoofdcontent

een laat geboortegeschenkjeSchandalig laat zijn we deze keer met het geboortegeschenk, we klokten af op iets meer dan 10 maanden oud. Het is een triest record, veroorzaakt door onze drukke agenda en die van zijn ouders. Een familiefeest eind januari bleek de eerste gelegenheid te zijn waarop ik beide ouders samen met hun kindjes zou zien. 

Goedmaken deed ik door een aangepast geschenkje te naaien, want met babybroekjes in maatje 68 ging het niet meer goedkomen.
Aangezien grote broer ook wel wat aandacht verdient (en ik het zakje met de konijnenoortjes zo schattig vond), kocht ik bij Toverstof een stofje voor een zakje met konijnenoortjes voor grote broer. De oortjes zelf zijn een restje van één van deze jasjes.

Toen ik begon na te denken over wat ik aan de 'baby' zelf zou geven, bedacht ik mij dat een tweede rugzakje ook wel tof zou zijn. Ik was die avond bij de stoffenmadam en kocht daar dan ook het blauwe stofje met bijpassende voering. Ook hier zijn de oortjes gemaakt uit een restje van één van de jasjes.Ik testte bij beide tasjes een andere manier uit om het tunneltje bovenaan te maken, bij het lichtste tasje zit de tunnel helemaal vanbinnen verstopt, bij het andere zie je de tunnel wel zitten. De eerste manier is achteraf gezien de moeilijkste geweest om het koord door te krijgen maar wel de mooiste en de manier die het beste werkt om het zakje dicht te houden.

Het pakje werd alvast met veel enthousiasme onthaald door de ouders en de kindjes, wat toch altijd leuk is.

Diezelfde dag werd er nog een pakje voor het neefje van Ellick en Perre afgegeven, dat pakje zie je hier binnenkort verschijnen. 

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

Dan toch in 't lang

Als er één kledingstuk is waarvan ik lang getwijfeld heb of ik het wel zou maken, dan is het dit wel. Ik ging er (zoals zovelen) vanuit dat ik eigenlijk te klein ben voor een lange jurk. Maar toen ik op reis in Kreta heel veel mensen rond zag lopen in een lange jurk wou ik er toch één. Bij het rondneuzen in de winkeltjes daar bleek al snel dat ik het deze keer wel goedkoper kon maken dan kopen (wat meestal niet het geval is). Eenmaal thuisgekomen wou ik dus een stofje kopen, toevallig moest ik onderweg naar huis na een rampoefening langs de stoffenmadam passeren (oké naar t schijnt kan je ook gewoon de snelweg nemen maar dat feit negeerde ik eventjes ;-) ) en kocht ik er dit stofje.


Omdat ik bleef twijfelen, stelde ik het wat uit, maar een paar daagjes verlof en stralend weer zorgden ervoor dat er toch aan begon. Ik nam als basis het tamarillo patroon, verlengde het aan de heupen door de lina te nemen en tekende dan zelf nog 45 cm bij waar ik ook een split in voorzag. Rugnepen werden…