Doorgaan naar hoofdcontent

een laat geboortegeschenkjeSchandalig laat zijn we deze keer met het geboortegeschenk, we klokten af op iets meer dan 10 maanden oud. Het is een triest record, veroorzaakt door onze drukke agenda en die van zijn ouders. Een familiefeest eind januari bleek de eerste gelegenheid te zijn waarop ik beide ouders samen met hun kindjes zou zien. 

Goedmaken deed ik door een aangepast geschenkje te naaien, want met babybroekjes in maatje 68 ging het niet meer goedkomen.
Aangezien grote broer ook wel wat aandacht verdient (en ik het zakje met de konijnenoortjes zo schattig vond), kocht ik bij Toverstof een stofje voor een zakje met konijnenoortjes voor grote broer. De oortjes zelf zijn een restje van één van deze jasjes.

Toen ik begon na te denken over wat ik aan de 'baby' zelf zou geven, bedacht ik mij dat een tweede rugzakje ook wel tof zou zijn. Ik was die avond bij de stoffenmadam en kocht daar dan ook het blauwe stofje met bijpassende voering. Ook hier zijn de oortjes gemaakt uit een restje van één van de jasjes.Ik testte bij beide tasjes een andere manier uit om het tunneltje bovenaan te maken, bij het lichtste tasje zit de tunnel helemaal vanbinnen verstopt, bij het andere zie je de tunnel wel zitten. De eerste manier is achteraf gezien de moeilijkste geweest om het koord door te krijgen maar wel de mooiste en de manier die het beste werkt om het zakje dicht te houden.

Het pakje werd alvast met veel enthousiasme onthaald door de ouders en de kindjes, wat toch altijd leuk is.

Diezelfde dag werd er nog een pakje voor het neefje van Ellick en Perre afgegeven, dat pakje zie je hier binnenkort verschijnen. 

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.