Doorgaan naar hoofdcontent

knippen-stikken-dragen


Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen. 
De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.


Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....

La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik moet maken, wat altijd fijn is. Want zo wordt het een projectje zonder al te veel stress. Eentje dat ik gewoon op een avondje in elkaar kan zetten tussen alle moetjes door. Zo knipte en stikte ik alles hiervan op één avondje. La maison victor betekent ook standaard wat verlengen, deze keer volstond 10 cm om een voor mij comfortabele lengte te bekomen. Het nadeel aan er direct willen invliegen is dat je je moet behelpen met wat je in huis hebt. Aangezien ik geen rekbare biais in huis had in een bijpassend kleurtje, besloot ik om de halslijn gewoon twee keer om te plooien en vast te stikken. 

De trui werd de avond nadien op foto vastgelegd en wordt vandaag al gedragen. Een stuk waar ik me comfortabel in voel en dat dus graag gedragen zal worden.Ik had deze keer de indruk op social media dat veel mensen de nieuwe LMV nogal oubollig vonden. Ik zal mezelf dan maar als oubollig beschouwen want ik heb nog wel enkele patroontjes op mijn to sew lijstje staan uit deze editie. Nu alleen nog tijd vinden om erin te vliegen. 

Reacties

 1. Een heel draagbaar stuk. Naar gelang de rest van je outfit kan je gaan voor casual, zomers of feestelijk. Met dat stofje en model kan je alle kanten uit. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Dit is mijn 'doodnormale werkdag op bureau' combinatie ;-) zoals ik hem vandaag draag. Straks is het sportdag dus dan wordt het met sportbroek onder

   Verwijderen
 2. Heel mooi, Delphine! Tof patroontje 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die staat ook op mijn lijstje als één van de komende projectjes. Morgen als traktaat voor mijn eigen verjaardag naar de stoffenbeurs in brugge en zien voor stof hiervoor (hoewel ik thuis ook al eentje liggen heb die in aanmerking komt) :)

  En idd, ik heb toch ook wel een paar dingen die ik wil maken uit deze editie, ik snap ook de heisa niet op het oubollige op social media. Sowieso zijn er altijd dingen die ik ook wel "oubolliger" vind, maar deze is een goede mix van nieuw en oubollig zodat het voor elk wat wilds is toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkige verjaardag!
   Ik vind het ook een mooie mix, vooral ook stukken die jaren kunnen gedragen worden, want hip mag dan leuk zijn, ik maak ook wel graag kledij die ik volgend jaar ook nog aan kan.

   Verwijderen
 4. Amai, zo snel !! Heel mooie sweater !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai zeg, sneltrein! Alweer een toffe creatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi! Ik vind deze LMV juist ook weer heel leuk. Dus ik doe lekker oubollig met je mee! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik trek me niet al te veel aan van hip of oubollig, ik maak wat ik zelf plezant vind. De vorige editie vond ik niet zo super, maar in deze staan er wel een paar dingen die ik wil maken. Het is tegelijk ook de laatste editie van mijn abonnement (ik vernieuwde niet, ik heb teveel tijdschriften liggen waar ik nog niets mee deed en ga die eens EERST aanpakken).

  Maar mijn vertellement gaat voorbij aan jouw maaksel natuurlijk; mooi Delphine, perfect voor werkendag of als de zon toch niet zo goed meewil!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik trek mij normaal ook niet aan wat een ander vind maar nu viel het mij op. En dat van die boekjes die hier al liggen, wel ik ken dat precies, er is altijd minder tijd dan boekje 😉

   Verwijderen
 8. Ik zag je foto al in de LMV Facebook groep en dacht wat ben je snel! Hier is het geheim verklapt haha! Ik kreeg m’n LMV pas in de bus (Nederland) op de dag dat jij de foto postte. De trui is heel mooi! Veel plezier ermee!
  Ik ben van de mensen die deze LMV tegen vond vallen, al vond ik twee patroontjes erg leuk. Deze trui en de regenjas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De regenjas vind ik ook heel leuk, alleen heb ik niet echt een nieuwe regenjas nodig, dus die komt op de 'ooit' lijst terecht.

   Verwijderen
 9. Snel ben je zeker en ook erg productief. Deze is ook weer zo leuk en fleurig bovendien.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal niet oubollig! Ik vind het zelfs een gedurfde stof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De stof kan inderdaad niet met alles gecombineerd worden maar ik was er op slag verliefd op.

   Verwijderen
 11. Heel tof!! Dit patroon sprak mij ook meteen aan, maar ik moet hier wel nog stof en tijd voor vinden :D

  Goh, 't is precies nooit goed he... Het ene magazine krijgt de kritiek dat het te oubollig is, het andere dat het te hip of speciaal is... Het hangt er vaak ook vanaf wat je ermee doet he...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad nooit goed da's waar. Het voordeel aan lmv is dat het aantal meters stof dat je nodig hebt beperkt is dus je kan al eens experimenteren zonder risico 😉

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…