Doorgaan naar hoofdcontent

La Vita e BellaIsabel en Katrien doen het weer, ze brachten een nieuw patroontje uit. Eentje voor een luchtige blouse deze keer. Ik moet toegeven dat ik eerst wat voorzichtig was en een testmodelletje gemaakt heb (dat intussen al geadopteerd is door mijn zus), aangezien het een wijder model is en ik dat niet zo vaak draag. Maar daarna was ik onmiddellijk overtuigd. Het is een wijdere bloes maar toch voldoende aansluitend voor mij door de elastiek onderaan.Dit stofje is er eentje dat ik twee jaar geleden in Barcelona kocht, ik spaarde het wat op om er iets uit te maken dat ik veel zou dragen. Na mijn testversie haalde ik dit stofje uit de kast en ik kan je na twee weken al zeggen dat het blousje al zo vaak uit de kast kwam als het wassen en het weer toeliet. Er zijn verschillende opties aan het patroon, hier ging ik voor 3/4de mouwen met een ronde hals voor-en achteraan. Je kan ook voor lange mouwen of mouwen met manchet kiezen en ook een v-hals (al dan niet met lintje) achteraan en vooraan is een optie.
Ik heb alvast nog een versie met  V-hals vooraan in elkaar gezet, nu nog wat deftig op foto krijgen, vooraleer ik die ook op jullie loslaat. Voor de meisjesmama's onder ons (of zij die andere meisjes verwennen met naaisels), er is ook een versie voor meisjes voorzien. 

Reacties

 1. Ik deelde je twijfel, maar zag al zo veel mooie versies, dat ik neig naar een eigen exemplaar. Deze is superleuk; zomerse elegantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Zeker doen. Het is echt zalig op te dragen en valt nog 'aansluitend' genoeg ook

   Verwijderen
 2. Heel leuk, Delphine. Ik heb mij het patroon ook aangeschaft. Nu wachten tot het aankomt (papieren versie) alsook mijn stofje (ah ja ,ik had hier niks mee liggen ;-) ) dat ik speciaal kocht om ergens bij te matchen. Moest bepaalde kleur zijn en dit patroon zal er goed bij passen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu de stof van Barcelona op is zullen we dringend terug moeten om nieuwe te gaan kopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kunnen we in Stockholm ook een stofje kopen als souvenir

   Verwijderen
 4. Heel mooi! Ik twijfel of ik er zelf mee ga staan, maar ik zag al zoveel mooie Vita's passeren, dat ik me er toch aan ga wagen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag inderdaad al veel mooie in de testers groep . Sola g de stof niet stijf blijft staan vond in alles mooi. Er is ook een v hals optie wat bij sommige mooier was dan de ronde hals

   Verwijderen
 5. Het is een super bloesje, leuk om te maken en super leuk op te dragen. Nummer één is bij mij al klaar nummer twee is reeds geknipt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je alleen maar gelijk geven, echt blij met het patroontje

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …