Doorgaan naar hoofdcontent

La Vita e BellaIsabel en Katrien doen het weer, ze brachten een nieuw patroontje uit. Eentje voor een luchtige blouse deze keer. Ik moet toegeven dat ik eerst wat voorzichtig was en een testmodelletje gemaakt heb (dat intussen al geadopteerd is door mijn zus), aangezien het een wijder model is en ik dat niet zo vaak draag. Maar daarna was ik onmiddellijk overtuigd. Het is een wijdere bloes maar toch voldoende aansluitend voor mij door de elastiek onderaan.Dit stofje is er eentje dat ik twee jaar geleden in Barcelona kocht, ik spaarde het wat op om er iets uit te maken dat ik veel zou dragen. Na mijn testversie haalde ik dit stofje uit de kast en ik kan je na twee weken al zeggen dat het blousje al zo vaak uit de kast kwam als het wassen en het weer toeliet. Er zijn verschillende opties aan het patroon, hier ging ik voor 3/4de mouwen met een ronde hals voor-en achteraan. Je kan ook voor lange mouwen of mouwen met manchet kiezen en ook een v-hals (al dan niet met lintje) achteraan en vooraan is een optie.
Ik heb alvast nog een versie met  V-hals vooraan in elkaar gezet, nu nog wat deftig op foto krijgen, vooraleer ik die ook op jullie loslaat. Voor de meisjesmama's onder ons (of zij die andere meisjes verwennen met naaisels), er is ook een versie voor meisjes voorzien. 

Reacties

 1. Ik deelde je twijfel, maar zag al zo veel mooie versies, dat ik neig naar een eigen exemplaar. Deze is superleuk; zomerse elegantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Zeker doen. Het is echt zalig op te dragen en valt nog 'aansluitend' genoeg ook

   Verwijderen
 2. Heel leuk, Delphine. Ik heb mij het patroon ook aangeschaft. Nu wachten tot het aankomt (papieren versie) alsook mijn stofje (ah ja ,ik had hier niks mee liggen ;-) ) dat ik speciaal kocht om ergens bij te matchen. Moest bepaalde kleur zijn en dit patroon zal er goed bij passen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu de stof van Barcelona op is zullen we dringend terug moeten om nieuwe te gaan kopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kunnen we in Stockholm ook een stofje kopen als souvenir

   Verwijderen
 4. Heel mooi! Ik twijfel of ik er zelf mee ga staan, maar ik zag al zoveel mooie Vita's passeren, dat ik me er toch aan ga wagen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag inderdaad al veel mooie in de testers groep . Sola g de stof niet stijf blijft staan vond in alles mooi. Er is ook een v hals optie wat bij sommige mooier was dan de ronde hals

   Verwijderen
 5. Het is een super bloesje, leuk om te maken en super leuk op te dragen. Nummer één is bij mij al klaar nummer twee is reeds geknipt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan je alleen maar gelijk geven, echt blij met het patroontje

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

oefenen op een v-hals

Ik wou al wel langer een t-shirt met v-hals maken, maar aangezien ik zo'n goed patroon had voor een ronde hals, bleef ik het maar uitstellen. Soms dan is een extra patroon overtekenen er een beetje teveel aan... Maar toen ik de testers call van Love Notions patterns zag passeren leek het mij de ideale schop onder mijn kont.

Een v-naaien da's natuurlijk niet zo simpel als een ronde hals, maar al bij al vond ik mijn eerste versie eigenlijk heel goed meevallen, er zit een foutje in, dat zeker maar t valt al bij al wel mee (al zal iedereen natuurlijk de fout zien vanaf nu ;-) ). Ik had het geluk een vrij stevig stofje te gebruiken hiervoor waardoor het minder ging schuiven.


De fit is wat mij betreft iets minder goed dan bij mijn andere t-shirts maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Veel mensen lopen namelijk niet graag rond in aansluitende t-shirts dus dan is deze zeker en vast een goed alternatief.


In het definitief patroon werd de v-hals nog wat verlaagd en het patroon ook …