Doorgaan naar hoofdcontent

another boiIk heb een zwak voor stofjes en al zeker als ze in korting zijn. Ik probeer wel om enkel te kopen wat ik kan gebruiken maar uiteindelijk heb ik in mijn hoofd altijd meer tijd dan ik in werkelijkheid heb. Tja...

Dit stofje probeerde ik toch zo snel mogelijk te verwerken, het is er eentje dat ik bij stof op zolder kocht in korting. Het heeft een mooie print dus een simpel model was hierbij voldoende. Manlief kon wel nog wat sweaters gebruiken, niet dat hij er geen heeft, verre van, maar hij draagt ze graag dus verslijten ze toch ook wel. En dit kleurtje is alvast gemakkelijk te combineren zonder saai te zijn.De Boi van I love sweaters is zo'n simpel model dat toch heel graag gedragen wordt, ideaal hiervoor dus. Het feit dat het patroon al overgetekend was, is uiteraard ook leuk meegenomen want patroontjes overtekenen is toch het minst leuke deel van de hobby. Ik combineerde ook deze keer met de halsuitsnijding van een t-shirt uit I love T-shirts (de vorige versie vind je hier), zo had ik geen boordstof nodig, wat ik bij dit stofje te sportief vond. Ook de mouwen en zoom onderaan werden gewoon omgezoomd voor de gelegenheid. De trui is al eventjes klaar, maar gelukkig was het lang veel te warm om deze uit de kast te halen, dus werden ook de foto's wat uitgesteld tot we een weekendje aan zee waren en een sweater wel eens handig kon zijn. 


Reacties

 1. Zo herkenbaar: meer tijd in je hoofd dan in realiteit, en dat patronen tekenen het minst leuke is. Zeer mooie stof voor deze sweater, die zal hij zeker vaak dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het patroon tekenen nog ok, maar dat naadwaarde bijtekenen en knippen uit de stof. Pfff ;) Tegen dat je dan eindelijk mag beginnen naaien... Zo tof dat jij veel naait voor mannen. Hier krijg ik de vraag wel, maar nog niet echt op toegelegd wegens... tijdsgebrek :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig zit een sweater snel in elkaar ;-). Al vind ik het sowieso wel fijn om iets voor hem te naaien, hij draagt die stukken ook vaak dus dat motiveert echt wel.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…