Doorgaan naar hoofdcontent

another boiIk heb een zwak voor stofjes en al zeker als ze in korting zijn. Ik probeer wel om enkel te kopen wat ik kan gebruiken maar uiteindelijk heb ik in mijn hoofd altijd meer tijd dan ik in werkelijkheid heb. Tja...

Dit stofje probeerde ik toch zo snel mogelijk te verwerken, het is er eentje dat ik bij stof op zolder kocht in korting. Het heeft een mooie print dus een simpel model was hierbij voldoende. Manlief kon wel nog wat sweaters gebruiken, niet dat hij er geen heeft, verre van, maar hij draagt ze graag dus verslijten ze toch ook wel. En dit kleurtje is alvast gemakkelijk te combineren zonder saai te zijn.De Boi van I love sweaters is zo'n simpel model dat toch heel graag gedragen wordt, ideaal hiervoor dus. Het feit dat het patroon al overgetekend was, is uiteraard ook leuk meegenomen want patroontjes overtekenen is toch het minst leuke deel van de hobby. Ik combineerde ook deze keer met de halsuitsnijding van een t-shirt uit I love T-shirts (de vorige versie vind je hier), zo had ik geen boordstof nodig, wat ik bij dit stofje te sportief vond. Ook de mouwen en zoom onderaan werden gewoon omgezoomd voor de gelegenheid. De trui is al eventjes klaar, maar gelukkig was het lang veel te warm om deze uit de kast te halen, dus werden ook de foto's wat uitgesteld tot we een weekendje aan zee waren en een sweater wel eens handig kon zijn. 


Reacties

 1. Zo herkenbaar: meer tijd in je hoofd dan in realiteit, en dat patronen tekenen het minst leuke is. Zeer mooie stof voor deze sweater, die zal hij zeker vaak dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het patroon tekenen nog ok, maar dat naadwaarde bijtekenen en knippen uit de stof. Pfff ;) Tegen dat je dan eindelijk mag beginnen naaien... Zo tof dat jij veel naait voor mannen. Hier krijg ik de vraag wel, maar nog niet echt op toegelegd wegens... tijdsgebrek :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig zit een sweater snel in elkaar ;-). Al vind ik het sowieso wel fijn om iets voor hem te naaien, hij draagt die stukken ook vaak dus dat motiveert echt wel.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …

het eerste lentegevoel in de kleerkast

Tijd om te naaien is de laatste tijd zeldzamer, de combinatie van een nieuwe job met het afwerken van een doctoraat en dat in combinatie met nog wat vrijwilligerswerk, maakt dat het er niet altijd van komt.
Maar bij het zien van de nieuwste la maison victor moest ik wel iets maken, zoveel leuke patroontjes.  Ik besloot om met de overslag top te starten, deze zou op enkele avonden tijd wel af geraken. Een deel van een avondje tekenen, een volgend avondje voor een stukje knippen en uiteindelijk deze ochtend, extra vroeg wakker, alles in elkaar zetten. Nu het zonnetje eventjes kwam piepen, was het ook onmiddellijk ideaal om nog eens snel foto's te nemen. 
De top werd enkele cm's verlengd en ik zou een volgend keertje nog net ietsje meer verlengen. Verder ben ik er heel tevreden mee. 
Het stofje dat kocht ik tijdens de wintersolden bij Madeline, ik had nood aan een sprankeltje kleur in de kleerkast en dit stofje voldeed daar perfect aan. 
Voorlopig is het nog net iets te fris om me…