Doorgaan naar hoofdcontent

een 'oud' stofjeHet fenomeen is welgekend in naailand (of toch als ik wat rondkijk op instagram): de mentale druk om vorige see you at six stofjes uit de kast op te werken als er een nieuwe collectie aankomt (zou er een naam voor bestaan?). Ook hier komt dit fenomeen voor. De laatste keren kon ik eraan weerstaan maar daardoor was de hoop stofjes toch al vrij uitgebreid geworden. Al deed ik de laatste maand sowieso wel mijn best en kon ik zo 4 stofjes opwerken (waarvan je hier al de pyjama zag, hier de sweater voor Peter en hier een sweater voor mezelf, er volgt ook nog een hemd). Dit stofje lag er dus nog (er ligt nog wel wat hoor ;-) ). Ik wou heel graag een sweater met hoge kraag. Enkele jaren geleden paste ik de otium hiervoor al aan met de kraag van een kindermodel uit I love sweaters. Nu nam ik de kraag van de sweater uit Matching outfits matching minds. De originele versie maakte ik ook in een winterser stofje (komt er nog aan, als ik eens tijd neem voor foto's), maar die vond ik wat te wijd voor een alledaagse trui, vandaar dus de combinatie nu. In plaats van een koordje in de kraag te voorzien (ik raak dat altijd kwijt), koos ik voor een drukknop. Aangezien ik dit stofje tijdens de solden kocht en dus vergat om boordstof bij te kopen, ging ik nog eens voor het trucje: omgekeerde french terry als boordjes. Het vergt wat rekenwerk om het mooi te doen kloppen, maar ik vind het zelf altijd wel tof zo. Dit exemplaar is er alvast eentje die nog vaak uit de kast zal komen want hij zit super. 

Deze sweater fotografeerde ik in het centraal station in Antwerpen, het was niet eenvoudig om de lichte kleur mooi op foto te krijgen, maar we deden ons best. 

Reacties

 1. Het probleem van ‘opwerken voor de nieuwe collectie’ ken ik niet... Maar het maakt me ook niet uit wat voor een merk het is: ik verwerk het als patroon, stof en nood elkaar vinden. Los daarvan: een mooie sweater. Helemaal jij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik let enkel op het merk als ik het stofje mooi vind, daarmee bedoel ik dat ik als ik deze online koop zeker weet welke kwaliteit ze zijn en die dus niet persé moet voelen. Wat betekent dat ik er dus sneller van koop en meer van heb ;-).

   Verwijderen
 2. Ik vind het een hele mooie sweater en leuk met dat kraagje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooit zal ik toch eens een stofje van seeyouatsix moeten kopen hé. Tot nu toe nog niet gedaan, maar ik hoor toch altijd dat ze zo zacht zijn en zo een goeie kwaliteit. Deze sweater ziet er echt megacomfortabel en inderdaad lekker zacht uit! Een knuffeltrui :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar. Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee. Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee.  Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook. Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier.  Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto&

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar. Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar.  Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na e