Doorgaan naar hoofdcontent

wil je een trui maken voor mij?Vorige week kreeg ik de vraag van de wederhelft of ik nog een trui wou maken voor hem. Nu heeft hij zeker geen truien tekort, maar ik doe het graag en hij is er blij mee, dus waarom niet.
Ik had ook net enkele stofjes besteld in korting bij De Stoffenkamer. Twee ervan konden perfect dienen hiervoor, dus mocht hij er eentje kiezen.Een gespikkeld stofje, in blauwtinten, iets waar hij wel mooi mee staat. Alleen wou ik een sweater die ik niet moest afwerken met boordstof want in mijn hoofd was dat geen mooie combinatie met dit stofje. Dat zorgde ervoor dat hij eens moest nadenken wat hij wou. Uiteindelijk koos hij voor een sweater met een ritsje.
Ik kreeg al schrik, want eerlijk, ik maak niet graag zaken waarbij je in een voorpand moet knippen. Knippen betekent kans om het te verpesten. Maar ja hij vroeg erom dus besloot ik het erop te wagen.Ik koos opnieuw het patroontje uit ottobre dat ik vorig jaar al maakte. Ook deze keer deed ik mijn eigen ding, want die werkbeschrijving van ottobre da's mijn ding niet. Intussen ben ik vrij tevreden van de afwerking, een pak beter dan de vorige keer. Ik denk dat ik nog enkele kleine aanpassingen ga doen volgende keer, maar deze is al een grote verbetering op afwerking.

Het ritsje is vrij kort, ik weet het, maar ik had geen zin om op zaterdagmiddag naar de winkel te moeten en voor één ritsje lang te moeten aanschuiven, dus koos ik er eentje uit mijn voorraad.Enkele uurtjes later was de trui af en konden we een wandeling maken die we combineerden met foto's nemen. Het was koud, maar wel leuk weer met een zonnetje dat zelfs eventjes kwam piepen.


Reacties

 1. Cool! Bijna het Batman logo op de laatste foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi. Hij post iedere dag een filmpje terwijl hij push ups doet 😉

   Verwijderen
 2. Dat stofje smeekt gewoon om tot een trui verwerkt te worden. Plezant trouwens, dat ritsje maakt er eens iets anders van!
  En ik snap dat, dat knippen in iets, ik gruwel daar ook van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. We vonden dit ook een ideaal sweater stofje en het ritsje was de Knipstress waard. Soms dan moet je eens risico's durven nemen zeker?

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…