Doorgaan naar hoofdcontent

het eerste lentegevoel in de kleerkast


 Tijd om te naaien is de laatste tijd zeldzamer, de combinatie van een nieuwe job met het afwerken van een doctoraat en dat in combinatie met nog wat vrijwilligerswerk, maakt dat het er niet altijd van komt.
Maar bij het zien van de nieuwste la maison victor moest ik wel iets maken, zoveel leuke patroontjes. 
Ik besloot om met de overslag top te starten, deze zou op enkele avonden tijd wel af geraken. Een deel van een avondje tekenen, een volgend avondje voor een stukje knippen en uiteindelijk deze ochtend, extra vroeg wakker, alles in elkaar zetten. Nu het zonnetje eventjes kwam piepen, was het ook onmiddellijk ideaal om nog eens snel foto's te nemen. 

De top werd enkele cm's verlengd en ik zou een volgend keertje nog net ietsje meer verlengen. Verder ben ik er heel tevreden mee. 

Het stofje dat kocht ik tijdens de wintersolden bij Madeline, ik had nood aan een sprankeltje kleur in de kleerkast en dit stofje voldeed daar perfect aan. 

Voorlopig is het nog net iets te fris om met deze top te gaan werken, maar ik vermoed dat het er heel binnenkort wel van zal komen. Al moet het in combinatie met een vestje over wel al lukken. Ik heb nog een heleboel naaiplannen in mijn hoofd en ook stof is geen probleem. Nu nog de tijd en energie vinden om ze uit te voeren. 

Reacties

 1. Misschien de naam van het patroon erbij vermelden? Is dit de Sanna-top? Staat ook op mijn to-do-lijstje. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt. Het is inderdaad de Sanna top, ik moest het eventjes opzoeken want na zoveel edities onthoud ik de namen niet meer standaard vrees ik.

   Verwijderen
 2. Hey, wat een leuk model! Met hoeveel centimeters verlengde je juist? Ziet me er leuk uit om ook te naaien ��. En ja, werk, vrijwilliger zijn en hobby combineren,.. hier ook heel herkenbaar helaas ��. Maar met zo'n mooie resultaten moet je daar gewoon tijd voor blijven maken ����!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik schat dat ik nu zo'n 4 cm verlengde (het was op het gevoel) maar ik zou toch naar 10 cm durven gaan de volgende keer.

   Verwijderen
 3. welke stof gebruikte je? Zou het eventueel ook lukken met viscose of katoen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is katoentricot. Ik denk dat het in de juiste maat wel moet rekken, zeker om er in te geraken.

   Verwijderen
 4. Een heel leuk eerste naaisel uit het nieuwe boekje! Ik vond er deze keer niet veel soeps in staan, maar deze top zie ik nog wel zitten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is ook echt een snel klaar stuk, ideaal om een avondje te ontspannen.

   Verwijderen
 5. Dit is echt leuk! Ik moet eerlijk toegeven... doordat het zo wat stijver valt, had ik niet meteen de top uit LMV herkend, maar dat is net zo leuk! Heel heel mooi, en tof dat je ook de mogelijkheid met een dikkere stof demonstreert.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! De stof kan inderdaad een model compleet veranderen, dat vind ik net zo fijn aan zelf kledij naaien.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …