Doorgaan naar hoofdcontent

puzzelen voor gevorderden




Dit katoentje, een jeanskleurtje met roze/zwarte vlekken op, kocht ik online bij modestofjes toen 'live' in een winkel gaan shoppen niet mogelijk was. Ik mispakte mij dus een beetje aan het stofje want het valt wel soepel maar in mijn ogen net niet soepel genoeg voor de playsuit die ik in gedachten had. Gelukkig kreeg ik er wel snel een shortjesgevoel bij.
Maar 1.5m stof is natuurlijk wel veel voor één short, dus liet ik een vriendin weten dat ze hier gerust ook een shortje uit kon krijgen. Daar ging ze graag op in.




Na het verzamelen van wat afmetingen en het kiezen van een patroontje, de Belize van Itch to Stitch, bleek dat ze perfect binnen één maat viel. Dus kon ik aan de slag. 
Toen ik alle patroondelen op de stof gelegd had, leek het alsof ik twee shorten met zakken uit de stof zou krijgen (als ik de pocket facing in een ander stofje zou maken). Dus ging ik daarvoor. 

Tijdens het naaien bleek echter dat ik toch een foutje maakte bij het puzzelen, ik had een stukje tailleband tekort voor de short die ik cadeau zou doen. Aangezien de restjes stof die ik overhad, niet groot genoeg waren om het probleem deftig op te lossen, offerde ik mijn tailleband op. Zo kon ik tenminste een deftige short afgeven. Voor mijn eigen short ging ik voor een zwart boordstofje in de plaats. 

Toen de short, op de elastiek na, in elkaar zat, bekeek ik hem eens aandachtig. Hij leek zo groot, ik durfde die zelfs bijna niet afwerken en afgeven. Gelukkig kreeg ik een oude short mee om de maat in te schatten en toen de elastiek erin zat bleek alles goed te komen. De short zag er goed uit qua maat, al was ik er nog niet helemaal gerust op. 

Het blijft dus spannend tot de short gepast kon worden maar enkele dagen later kreeg ik na een lange wandeling samen 's avonds bericht dat de short goed past. Oef! Een klein beetje smaller had gerust nog gekund, maar als losse zomershort is de maat zeker goed. 
Op zondag maakten we elk afzonderlijk van elkaar foto's van onze shortjes. Grappig om ook te zien hoe veel kleurtjes hiermee kunnen gedragen worden. Ik ging voor een lichter topje terwijl mijn wandelmaatje een donkerder topje koos. 

Er staan nog wel wat shortjes op de planning, ideaal voor de vele wandelingen die gemaakt worden momenteel. 

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

pattern hack: Rea top

Van zodra ik de Rea dress van Bel'etoile zag, dacht ik 'dat moet ook lukken als top'. Nu bleek ik in mijn voorraad nog een mooi stofje liggen te hebben. Doordat er een stukje beschadigd was, bleek de lap stof niet meer groot genoeg voor de kleedjesvariant, maar dus wel ideaal om de top eens te proberen. Ik ging wat op het gevoel te werk bij het inkorten, de zoom maakte ik hiervoor gewoon recht. Dit deed ik omdat ik de top sowieso in mijn broek zou dragen, te los is niet helemaal mijn ding, vandaar.


Verder deed ik alles zoals het patroon voorschrijft. Doordat ik hier geen lint moest keren, ging het zelfs verrassend vlot. Het stofje bleek heel teer te zijn, waardoor er nog een paar kleine beschadigingen door speldjes bijkwamen. Maar in ruil is het wel een heel erg zacht stofje. Ideaal voor de vele thuiswerkdagen die eraan komen. Een webcam moeten opzetten is geen probleem hiermee.


Ik heb voorlopig nog niet genoeg van de Rea dress, er volgen er dus nog meer.
Foto's nemen…

slow sewing

Het is niet van mijn gewoonte om traag te gaan bij het naaien, ik werk meestal vrij goed door, maar deze keer niet. Ik moet eerlijk toegeven dat de vele stappen van dit patroon er voor iets tussenzaten, ik had geen zin in prutsen, want zo zag het eruit. Dus stelde ik uit, tot ik er echt wel aan moest beginnen, en zelfs dan bleef ik traag zijn en uitstellen.  Gelukkig bleken de tekeningen erger dan de realiteit en viel het goed mee. 


Het stofje is een zacht linnen stofje dat ik vorig jaar online bij Toverstof kocht, ik wou er een losse broek uit maken, maar besloot dat een jaartje uit te stellen aangezien de herfst al naderde. Nu bleek dit stofje ideaal te zijn voor dit bloesje, lekker zacht en soepel. En het past op veel, dat ook.


Ik veranderde niet zoveel aan het patroontje, behalve dat ik het enkele cm's verlengde en de volant dubbelde omdat het anders zo onafgewerkt leek in mijn ogen. Omzomen kon ook maar dit leek me toch mooier. 



Het bloesje was uiteindelijk op zondag af, foto'…

Een Rea vandaag

Rea, da's voor de meeste van mijn volgers natuurlijk de naam van het nieuwe patroontje van Bel'etoile. Maar voor mij is rea vooral de afkorting van reanimatie. In andere tijden zou ik vandaag een lesje hartveilig gegeven hebben na het werk, een lesje waarin ik mensen kon leren reanimeren dus. Vermits dat momenteel niet direct tot de mogelijkheden behoort (al blijf ik erbij dat iedereen van zodra het mag, zo'n cursus moet volgen, want mensenlevens redden da's de verantwoordelijkheid van ons allemaal), een andere Rea dan maar.
Een kleedje dus, eentje waar ik wat aan twijfelde toen het pas af was, maar éénmaal het juist gestyled werd, kwam het goed. Het stofje is een linnen viscose stofje van bij Madeline. Een zalig stofje om te verwerken, dat schuift niet en doet gewoon wat je wilt. Het valt wel ietsje stijver dan mijn eerste versie, maar is ook wel minder dun dus sneller draagbaar. 


Foto's nemen dat deden we snel achter onze tuin na een dagje van thuis uit werken, …