Doorgaan naar hoofdcontent

testen voor meneer soft cactus

Patronen testen deed ik tot nu toe enkel voor Compagnie M.  Maar aangezien ze nu geen vrouwenpatroon uitbrengt maar een kinderpatroon (wat ik ook wel aan het testen ben ;-) ) ging ik heel graag in op de vraag van de wederhelft van mevrouw soft cactus.
Jawel ten huize soft cactus loopt er heel wat talent rond en ook meneer soft cactus mengt zich nu in het naaiwereldje en dit met een patroon helemaal op jouw maat.
Ik was bij de eerste tien dus kon ik deelnemen. Ik kocht stof  in Kapellen en viel direct voor een extreem glad soepel viscose stofje. Jep je leest het goed extreem glad, je kan je het gevloek dus wel voorstellen...Het verschoof tijdens het knippen, het verschoof tijdens het spelden, het verschoof tijdens het naaien,... Je weet wel zo'n stofje met een eigen leven.
De uitleg van meneer soft cactus is heel uitgebreid maar toch eventjes wennen omdat het een compleet nieuwe stijl is. Ik moest dus af en toe eens iets twee keer lezen en af en toe sloop er ook een foutje in. Het jurkje belandde dan ook eventjes aan de kant om nadien met frisse moed terug verder te doen want iets lostornen in van die extreem gladde, delicate stof dat doe je best niet als de frustraties nog niet weg zijn. Ik ben ook niet zo heel erg tevreden met de afwerking maar dat ligt dus volledig aan de combinatie van mezelf en dit stofje, daar heeft meneer soft cactus helemaal niets mee te maken ;-).


Waarom ik meedeed met een test voor een compleet op mijn eigen maat getekend patroon? Wel in la maison victor heb ik geen probleem met de maten, daar pas ik om één of andere reden perfect binnen één maat. Maar bij andere, waaronder compagnie M is dit niet het geval. Meestal heb ik daar niet zoveel last van maar bij de louisa heb ik toch veel moeten aanpassen om mijn drie maten te combineren. Dus vandaar dat ook dit voor mij een leuke uitvinding is.
En wat nog beter is, het patroontje is gratis ter beschikking van jullie allemaal, je kan het dus gewoon uitproberen. De lengte kon je trouwens helemaal zelf kiezen door de gewenste lengte van de taille tot de zoom in te geven, dus je kan gerust iets langer kiezen als je dat liever hebt.

Nog zo'n voordeel van enkel jouw maat afgedrukt te zien is dat je niet moet zitten sukkelen met allerlei overlappende lijnen, je kan gewoon jouw maat zo uitknippen. En het is ook heel relax werken, niet nameten of aanpassen, gewoon vertrouwen hebben dat het goed komt. Het komt ook echt goed als je je goed hebt laten opmeten. Doordat mijn stof 0.0% rek heeft is het kleedje redelijk nipt bij het aan en uittrekken maar voor de rest past het perfect. Ik moet het dus gewoon aanhouden ;-).
Uiteindelijk heb ik de mouwen nog ingekort (bij mevrouw soft cactus komen ze tot onder de elleboog) want ik had een zomers gevoel bij dit kleedje dus vond ik de mouwen te lang en ik vreesde dat het niet zo vaak uit de kast zou komen als de klik er niet was. Ik ben nog op zoek naar een riempje voor erop om het wat extra te geven. De achterkant vind ik trouwens het mooiste aan dit kleedje, daar valt het heel mooi door.

De foto's zijn deze keer met de zelfontspanner gemaakt, dat is moeilijker dan gedacht ;-). Ik vond dus van al die foto's die ik nam  maar twee die en scherp en goed genoeg waren, dus sorry voor de povere foto's deze keer. Ik blijf verder oefenen en zoveel mogelijk mijn privé fotograaf inschakelen. Helaas werkte het weer ook niet mee deze week om nieuwe foto's te nemen.

PS: meneer soft cactus heet eigenlijk Bart, is heel vriendelijk en top om mee samen te werken. Het patroontje kan je eind juli onder hun nieuwe merknaam 'see you at six' terugvinden. En er is meer goed nieuws: ze komen met een nieuwe collectie stoffen onder diezelfde merknaam. Viscosestofjes deze keer. Ik ben alvast heel erg benieuwd naar de prints. Ook deze stofjes zal je eind juli/begin augustus op hun site zien verschijnen. Wil je als eerst op de hoogte blijven van dit alles volg dan zeker de blog van Naomi.Reacties

 1. Mooi resultaat ! Het ziet er allemaal veelbelovend uit. Oh en nieuwe stofjes : altijd leuk om naar uit te kijken.
  Lieve groetjes
  www.koekjehaakjemaakje.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg, wel vernieuwend zo'n concept.LMV valt meestal wel goed bij mij maar voor anderen kan dit de uitkomst zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, ik kan me voorstellen dat het voor mensen die in twee verschillende maten vallen echt top is dat dit er komt

   Verwijderen
 3. Leuke Vivienne! Heb je er al in "gedate" at 6? Straf dat je bij LMV zo in de maat valt, gij gelukzak. Voor deze patroontest mocht ik me ook gelukzak prijzen, al testte ik niet voor mezelf maar een buitenmaat. Superglad maar mooi stofke, het is geklooi. Ik had hetzelfde voor, maar hé het is allemaal goedgekomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. gedate nog niet ;-) het weer wou vorige week niet zo mee, nu is het gelukkig wel prachtig weer.

   Verwijderen
 4. Hier nog een tester!
  En ook hier zo'n vervelende stof ;-)
  Jouw versie is heel knap geworden! En ook ik ben fan van het patroon, vanzelfsprekend...
  Vanavond zwier ik mijn versie ook online!
  (madebyelke.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ik denk dat we allemaal gevloekt hebben op onze stofjes, maar dan is de voldoening ook wat groter hé ;-)

   Verwijderen
 5. Heel mooie jurk, wat een prachtig stofje (en daar moet je dan ook iets voor over hebben) !
  Ik moet van mijn versie eens nieuwe (blogwaardige) foto's maken, zodat ik er ook over kan bloggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad, mooie stofjes die wat extra werk vragen is niet zo erg.
   blogwaardige foto's dat lukte hier niet en uiteraard de dag dat ik deze online zwierde, brak de zon erdoor ;-)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…