babygeschenkje nummer 4


De babyboom in onze vriendenkring en familie blijft maar doorgaan, pasgeboren kindjes genoeg om geschenkjes voor te naaien dus.
Deze keer werden we uitgenodigd voor een babyborrel als de kleine kapoen 3.5 maanden oud is, een iets groter geschenk was dus nodig om zeker te zijn. Ik koos deze keer voor de badcape uit la maison victor in maatje 86 (op de groei dus). Ik ken niet zoveel van kindermaten maar dit lijkt mij ook voor een 86 redelijk ruim te vallen dus misschien kan grote broer er nog in.
Ik deed enkele aanpassingen aan het patroon: de eerste is per ongeluk, door een misverstandje bij het knippen is de overslag in spiegelbeeld (maar ik ga ervan uit dat kleine Basil daar niet wakker van zal liggen) en ik zorgde ervoor dat de cape volledig open kan en dus niet een klein stukje dichtgenaaid werd, ik voegde daar wel een drukknopje toe. Dat laatste was dus wel met opzet ;-) op aanraden van mijn mama, tja ik ben geen baby expert...


Een volgende keer zou ik de afwerking iets anders doen, maar ik moet nog uitdokteren hoe ik dat ga aanpakken. Nu zijn alle overlockte naden gewoon zichtbaar en vooral aan de kap vind ik dat wat jammer, want ik ga ervan uit dat die niet constant op het hoofdje zal staan.

Dit is dan ook officieel het eerste geschenkje met mijn eigen labeltje in, ziet er toch direct een stuk echter uit hé ;-).


De badstof kocht ik (hoe kan het ook anders ;-) ) bij De Stoffenmadam, de biais komt (ook al zo traditioneel aangezien ik met mijn getetter altijd zo'n dingen vergeet te kopen) van veritas.

Nu duimen dat de ouders blij zijn met het pakje en het kleintje er veel plezier aan beleeft.

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Nog eentje

Dan toch in 't lang