Doorgaan naar hoofdcontent

babygeschenkje nummer 4


De babyboom in onze vriendenkring en familie blijft maar doorgaan, pasgeboren kindjes genoeg om geschenkjes voor te naaien dus.
Deze keer werden we uitgenodigd voor een babyborrel als de kleine kapoen 3.5 maanden oud is, een iets groter geschenk was dus nodig om zeker te zijn. Ik koos deze keer voor de badcape uit la maison victor in maatje 86 (op de groei dus). Ik ken niet zoveel van kindermaten maar dit lijkt mij ook voor een 86 redelijk ruim te vallen dus misschien kan grote broer er nog in.
Ik deed enkele aanpassingen aan het patroon: de eerste is per ongeluk, door een misverstandje bij het knippen is de overslag in spiegelbeeld (maar ik ga ervan uit dat kleine Basil daar niet wakker van zal liggen) en ik zorgde ervoor dat de cape volledig open kan en dus niet een klein stukje dichtgenaaid werd, ik voegde daar wel een drukknopje toe. Dat laatste was dus wel met opzet ;-) op aanraden van mijn mama, tja ik ben geen baby expert...


Een volgende keer zou ik de afwerking iets anders doen, maar ik moet nog uitdokteren hoe ik dat ga aanpakken. Nu zijn alle overlockte naden gewoon zichtbaar en vooral aan de kap vind ik dat wat jammer, want ik ga ervan uit dat die niet constant op het hoofdje zal staan.

Dit is dan ook officieel het eerste geschenkje met mijn eigen labeltje in, ziet er toch direct een stuk echter uit hé ;-).


De badstof kocht ik (hoe kan het ook anders ;-) ) bij De Stoffenmadam, de biais komt (ook al zo traditioneel aangezien ik met mijn getetter altijd zo'n dingen vergeet te kopen) van veritas.

Nu duimen dat de ouders blij zijn met het pakje en het kleintje er veel plezier aan beleeft.

Reacties

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.