Doorgaan naar hoofdcontent

Nog eentje





Op bestelling dingen maken dat doe ik normaal niet, soms eens voor mijn mama of zus dat wel maar verder krijg ik daar alleen maar stress van en het feit dat tussentijds passen niet zo gemakkelijk te regelen is, maakt het maken van iets voor een ander ook niet gemakkelijk.

Waarom ik deze keer dan wel ja zei? Geen idee eigenlijk. Het zal wel de combinatie van een lieve blik, de warme persoonlijkheid van de gelukkige en een zwak momentje geweest zijn ;-). Ik had ook nog wat van de stof liggen waar ik niet direct een plan voor had. Er waren wel wat 'voorwaarden' voor ik er aan begon, zo moest ik kunnen starten van mijn eigen maat om zo de aanpassingen beter te kunnen inschatten. Bij de Genova valt het echt op maat maken gelukkig wel mee door de lossere snit en ook al had ze het zelf niet gedacht, mijn maat paste haar eigenlijk al vrij goed. Enkele kleine aanpassingen volstonden.


Ik droeg mijn eigen Genova al heel vaak deze zomer, ideaal bij de hoge temperaturen tijdens de voorbije werkweken, want dit jurkje is luchtig maar toch deftig genoeg om mee te gaan werken. Ik hoop dus dat ook Diane veel plezier kan beleven aan dit jurkje.

Zelf ben ik heel slecht in het vooraf inschatten van welke kleuren bij wie gaan passen (daarom dat ik maar al te blij ben met Nancy haar advies tijdens het stoffen kopen), maar toen ik mijn versie liet passen klopte het plaatje direct, mijn rest(je) stof had dus een bestemming gevonden.

De eerste schoudernaad die ik wou stikken, heb ik drie keer losgetornd. Ik dacht al dat ik vertrokken was voor een middagje 'amusement' met mijn tornmesje. Gelukkig bleef het op het losmaken van een scheef gestikt labeltje na de rest van de middag aan de kant liggen.



De mouwen heb ik deze keer gewoon overlockt en omgestikt ipv een heel smal boordje twee keer om te plooien (wat een prutswerkje is), verder verlengde ik nog een paar centimeter aangezien Diane net ietsje groter is dan mij. De elastiek werd pas tijdens een eerste pasbeurt afgemeten en toegevoegd, zo was ik toch vrij zeker dat alles goed zou passen.



Het maken van dit jurkje was een fijne ervaring, ik deed het op mijn tempo wanneer ik daar zin in had, want uiteindelijk blijft het een hobby en maakt iets 'moeten' het een pak minder leuk, gelukkig had ik deze keer alles behalve het gevoel dat het moest.



Het zal normaal niet meer voorvallen dat we beide tegelijk onze Genova dragen en op de foto kunnen maar voor deze gelegenheid wou ik toch een foto van ons samen laten nemen.


Reacties

 1. Staat jullie super! Goed gedaan. Voor iemand andere naaien geeft toch wel voldoening hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik vond het toch vooral spannend omdat ik vooral mijn lichaam gewoon ben maar de reactie toen het af was maakt het allemaal de moeite waard!

   Verwijderen
 2. Heel leuk gedaan! Ik naai ook niet graag op bestelling, maar deze twee samen zijn echt wel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Weten dat beide jurkjes ook gedragen worden (de mijne wist ik al) is nog het tofste deeltje hieraan.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.



De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.



Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…