Nog eentje

Op bestelling dingen maken dat doe ik normaal niet, soms eens voor mijn mama of zus dat wel maar verder krijg ik daar alleen maar stress van en het feit dat tussentijds passen niet zo gemakkelijk te regelen is, maakt het maken van iets voor een ander ook niet gemakkelijk.

Waarom ik deze keer dan wel ja zei? Geen idee eigenlijk. Het zal wel de combinatie van een lieve blik, de warme persoonlijkheid van de gelukkige en een zwak momentje geweest zijn ;-). Ik had ook nog wat van de stof liggen waar ik niet direct een plan voor had. Er waren wel wat 'voorwaarden' voor ik er aan begon, zo moest ik kunnen starten van mijn eigen maat om zo de aanpassingen beter te kunnen inschatten. Bij de Genova valt het echt op maat maken gelukkig wel mee door de lossere snit en ook al had ze het zelf niet gedacht, mijn maat paste haar eigenlijk al vrij goed. Enkele kleine aanpassingen volstonden.


Ik droeg mijn eigen Genova al heel vaak deze zomer, ideaal bij de hoge temperaturen tijdens de voorbije werkweken, want dit jurkje is luchtig maar toch deftig genoeg om mee te gaan werken. Ik hoop dus dat ook Diane veel plezier kan beleven aan dit jurkje.

Zelf ben ik heel slecht in het vooraf inschatten van welke kleuren bij wie gaan passen (daarom dat ik maar al te blij ben met Nancy haar advies tijdens het stoffen kopen), maar toen ik mijn versie liet passen klopte het plaatje direct, mijn rest(je) stof had dus een bestemming gevonden.

De eerste schoudernaad die ik wou stikken, heb ik drie keer losgetornd. Ik dacht al dat ik vertrokken was voor een middagje 'amusement' met mijn tornmesje. Gelukkig bleef het op het losmaken van een scheef gestikt labeltje na de rest van de middag aan de kant liggen.De mouwen heb ik deze keer gewoon overlockt en omgestikt ipv een heel smal boordje twee keer om te plooien (wat een prutswerkje is), verder verlengde ik nog een paar centimeter aangezien Diane net ietsje groter is dan mij. De elastiek werd pas tijdens een eerste pasbeurt afgemeten en toegevoegd, zo was ik toch vrij zeker dat alles goed zou passen.Het maken van dit jurkje was een fijne ervaring, ik deed het op mijn tempo wanneer ik daar zin in had, want uiteindelijk blijft het een hobby en maakt iets 'moeten' het een pak minder leuk, gelukkig had ik deze keer alles behalve het gevoel dat het moest.Het zal normaal niet meer voorvallen dat we beide tegelijk onze Genova dragen en op de foto kunnen maar voor deze gelegenheid wou ik toch een foto van ons samen laten nemen.


Reacties

 1. Staat jullie super! Goed gedaan. Voor iemand andere naaien geeft toch wel voldoening hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik vond het toch vooral spannend omdat ik vooral mijn lichaam gewoon ben maar de reactie toen het af was maakt het allemaal de moeite waard!

   Verwijderen
 2. Heel leuk gedaan! Ik naai ook niet graag op bestelling, maar deze twee samen zijn echt wel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Weten dat beide jurkjes ook gedragen worden (de mijne wist ik al) is nog het tofste deeltje hieraan.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

nog een playsuit

Dan toch in 't lang

Let's stick together: vakantie