Doorgaan naar hoofdcontent

Carol de tweedeVorig jaar maakte ik een winterjas, een aangepaste Carol uit la maison victor. Een jas die ik enorm graag en vaak gedragen heb, telkens het niet hard regende had ik de jas aan. Alleen bleek het buitenstofje niet zo kwaliteitsvol, na één winter (met maar één keer wassen) beginnen de opgenaaide koordjes al te lossen en je ziet ook aan de opgewolde stof waar ik mijn gordel droeg in de auto.


Ik besloot dus dat er een nieuwe versie moest komen, eentje die wat minder fel zou zijn maar nog altijd mijn ding. Ik ging dus voor deze bruingrijze mantelstof gecombineerd met een lichtblauw sweaterstofje als voering.

Eerlijk is eerlijk, ik ben verliefd op deze combinatie; Er zitten foutjes in, absoluut en ik weet ze maar al te goed zitten, maar oh wat ben ik blij met mijn jas.Ik deed ongeveer dezelfde aanpassingen als de vorige keer: voor- en achterpand werden gelijk gemaakt en de zakken verhuisden naar de zijnaad. Deze keer voegde ik nog aan elke mouwnaad en zijnaad 2 cm toe, om zo wat meer beweging toe te laten bij dikke wintertruien.Mijn 'oude' jas zal zeker nog gedragen worden, nu hij toch al wat versleten is, kan hij perfect dienen voor skatedates en wandelingen waarbij blijven haken aan takken niet onwaarschijnlijk is. Kortom eentje voor de vrije tijd. Ik hoop wel dat dit exemplaar langer mooi zal blijven, want het is toch een serieus werkje zo'n jas.De stofjes kocht ik vorig jaar met Black Friday bij Gallery Fabrics (nu Mon Depot), de jas werd in elkaar gezet tijdens ge(s)tikt Limburg, enkel het knoopje moest er nog aan (en jawel dat bleef toch eventjes liggen aangezien het nog niet koud genoeg was voor de jas). Ik kreeg daar ook al veel complimentjes met mijn jas en laten we eerlijk zijn, dat doet toch altijd deugd.Door het regenweer de laatste weken kwam deze jas nog niet vaak uit de kast, mijn softshell jas daarentegen wordt hier heel vaak gebruikt.
Foto's nemen deed ik tijdens een weekendje aan zee begin december, zoals je op de foto's kan zien gingen we er letterlijk uitwaaien, wat echt wel deugd deed 
Reacties

 1. Mooi Delphine! Dat wordt volgens mij mijn softshell jas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super tof! Hoop dat deze jas iets langer mee gaat ;). Ohja en die haarband... maakte je die toevallig ook zelf? Zo ja met welk patroon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook, maar er zitten al geen opgenaaide zaken aan die eraf kunnen ;-). En inderdaad ik maakte die zelf, maar ik zag dat je dat intussen ook al zag ;-)

   Verwijderen
 3. Knap zeg, en die foutjes die zie alleen jij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een jas maken op Gestikt Limburg? Da’s een straf plan. Maar hij is heel goed gelukt !! (stiekem jaloers)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…