Doorgaan naar hoofdcontent

Carol de tweedeVorig jaar maakte ik een winterjas, een aangepaste Carol uit la maison victor. Een jas die ik enorm graag en vaak gedragen heb, telkens het niet hard regende had ik de jas aan. Alleen bleek het buitenstofje niet zo kwaliteitsvol, na één winter (met maar één keer wassen) beginnen de opgenaaide koordjes al te lossen en je ziet ook aan de opgewolde stof waar ik mijn gordel droeg in de auto.


Ik besloot dus dat er een nieuwe versie moest komen, eentje die wat minder fel zou zijn maar nog altijd mijn ding. Ik ging dus voor deze bruingrijze mantelstof gecombineerd met een lichtblauw sweaterstofje als voering.

Eerlijk is eerlijk, ik ben verliefd op deze combinatie; Er zitten foutjes in, absoluut en ik weet ze maar al te goed zitten, maar oh wat ben ik blij met mijn jas.Ik deed ongeveer dezelfde aanpassingen als de vorige keer: voor- en achterpand werden gelijk gemaakt en de zakken verhuisden naar de zijnaad. Deze keer voegde ik nog aan elke mouwnaad en zijnaad 2 cm toe, om zo wat meer beweging toe te laten bij dikke wintertruien.Mijn 'oude' jas zal zeker nog gedragen worden, nu hij toch al wat versleten is, kan hij perfect dienen voor skatedates en wandelingen waarbij blijven haken aan takken niet onwaarschijnlijk is. Kortom eentje voor de vrije tijd. Ik hoop wel dat dit exemplaar langer mooi zal blijven, want het is toch een serieus werkje zo'n jas.De stofjes kocht ik vorig jaar met Black Friday bij Gallery Fabrics (nu Mon Depot), de jas werd in elkaar gezet tijdens ge(s)tikt Limburg, enkel het knoopje moest er nog aan (en jawel dat bleef toch eventjes liggen aangezien het nog niet koud genoeg was voor de jas). Ik kreeg daar ook al veel complimentjes met mijn jas en laten we eerlijk zijn, dat doet toch altijd deugd.Door het regenweer de laatste weken kwam deze jas nog niet vaak uit de kast, mijn softshell jas daarentegen wordt hier heel vaak gebruikt.
Foto's nemen deed ik tijdens een weekendje aan zee begin december, zoals je op de foto's kan zien gingen we er letterlijk uitwaaien, wat echt wel deugd deed 
Reacties

 1. Mooi Delphine! Dat wordt volgens mij mijn softshell jas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super tof! Hoop dat deze jas iets langer mee gaat ;). Ohja en die haarband... maakte je die toevallig ook zelf? Zo ja met welk patroon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook, maar er zitten al geen opgenaaide zaken aan die eraf kunnen ;-). En inderdaad ik maakte die zelf, maar ik zag dat je dat intussen ook al zag ;-)

   Verwijderen
 3. Knap zeg, en die foutjes die zie alleen jij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een jas maken op Gestikt Limburg? Da’s een straf plan. Maar hij is heel goed gelukt !! (stiekem jaloers)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…