Doorgaan naar hoofdcontent

Carol de tweedeVorig jaar maakte ik een winterjas, een aangepaste Carol uit la maison victor. Een jas die ik enorm graag en vaak gedragen heb, telkens het niet hard regende had ik de jas aan. Alleen bleek het buitenstofje niet zo kwaliteitsvol, na één winter (met maar één keer wassen) beginnen de opgenaaide koordjes al te lossen en je ziet ook aan de opgewolde stof waar ik mijn gordel droeg in de auto.


Ik besloot dus dat er een nieuwe versie moest komen, eentje die wat minder fel zou zijn maar nog altijd mijn ding. Ik ging dus voor deze bruingrijze mantelstof gecombineerd met een lichtblauw sweaterstofje als voering.

Eerlijk is eerlijk, ik ben verliefd op deze combinatie; Er zitten foutjes in, absoluut en ik weet ze maar al te goed zitten, maar oh wat ben ik blij met mijn jas.Ik deed ongeveer dezelfde aanpassingen als de vorige keer: voor- en achterpand werden gelijk gemaakt en de zakken verhuisden naar de zijnaad. Deze keer voegde ik nog aan elke mouwnaad en zijnaad 2 cm toe, om zo wat meer beweging toe te laten bij dikke wintertruien.Mijn 'oude' jas zal zeker nog gedragen worden, nu hij toch al wat versleten is, kan hij perfect dienen voor skatedates en wandelingen waarbij blijven haken aan takken niet onwaarschijnlijk is. Kortom eentje voor de vrije tijd. Ik hoop wel dat dit exemplaar langer mooi zal blijven, want het is toch een serieus werkje zo'n jas.De stofjes kocht ik vorig jaar met Black Friday bij Gallery Fabrics (nu Mon Depot), de jas werd in elkaar gezet tijdens ge(s)tikt Limburg, enkel het knoopje moest er nog aan (en jawel dat bleef toch eventjes liggen aangezien het nog niet koud genoeg was voor de jas). Ik kreeg daar ook al veel complimentjes met mijn jas en laten we eerlijk zijn, dat doet toch altijd deugd.Door het regenweer de laatste weken kwam deze jas nog niet vaak uit de kast, mijn softshell jas daarentegen wordt hier heel vaak gebruikt.
Foto's nemen deed ik tijdens een weekendje aan zee begin december, zoals je op de foto's kan zien gingen we er letterlijk uitwaaien, wat echt wel deugd deed 
Reacties

 1. Mooi Delphine! Dat wordt volgens mij mijn softshell jas ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super tof! Hoop dat deze jas iets langer mee gaat ;). Ohja en die haarband... maakte je die toevallig ook zelf? Zo ja met welk patroon?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het ook, maar er zitten al geen opgenaaide zaken aan die eraf kunnen ;-). En inderdaad ik maakte die zelf, maar ik zag dat je dat intussen ook al zag ;-)

   Verwijderen
 3. Knap zeg, en die foutjes die zie alleen jij ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een jas maken op Gestikt Limburg? Da’s een straf plan. Maar hij is heel goed gelukt !! (stiekem jaloers)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.