Doorgaan naar hoofdcontent

Kabels
Kabels breien dat doe ik eigenlijk het liefste, de techniek is niet zo moeilijk en je ziet na een aantal rijen echt een patroon ontstaan.
Deze trui sprak me dan ook direct aan. Toen ik nog voldoende wol overhad van een trui voor Peter (die ik nooit kon bloggen aangezien het patroontje uiteindelijk niet uitgekomen is) begon ik er aan in deze spikkeltjeswol van Zeeman. Ik kocht voor de zekerheid nog twee bollen wol bij.
Helaas was de winter toen al bijna om en bleef het stuk na een afgewerkt achterpand liggen. Toen de herfst er aan kwam en ik al vroeg in gang gezet werd door Fibre Mood en hun Tara, nam ik de naalden terug vast en werkte ik verder.


Kabels breien voor tv zorgt wel voor foutjes, dat mocht ik ondervinden. Helaas zie ik die over het algemeen pas een tiental rijen verder en als ik alles telkens had afgenomen tot voor de fout (wat ik een aantal keer wel deed), dan had ik nog altijd geen trui. Ik liet de meeste foutjes dus zo, ik zie ze wel maar bij sommige moet ik toch ook echt zoeken. En het zijn tenslotte die foutjes die het tot een uniek stuk maken.Het samennaaien van een gebreide trui is een vervelend taakje en ook wel spannend want in het verleden bleek soms al eens dat een trui dan toch niet paste omdat de steek minder uitrok dan ik aanvankelijk dacht. Deze keer paste de trui gelukkig wel en kon ik daarna aan de kraag starten. De pasvorm is ook echt wat ik voor ogen had, mooi aansluitend. De foto's werden aan zee genomen in de duinen. Tussen de buien door gingen we een stukje wandelen en aangezien we daar net iets meer beschut zaten voor de wind, leek foto's nemen van een trui mij daar iets gepaster dan op het strand zelf. Ik heb de smaak voor het breien wel te pakken, al is het daar nog meer zo dat ik in mijn hoofd meer projectjes heb dan ik er ook uitvoer, want ik ben extreem traag als het op breien aankomt.

Intussen ben ik met nog een trui bezig, ik heb er vertrouwen in dat deze nog afraakt voor het einde van de vakantie.
Het lijkt dus een productieve breiwinter te worden, al blijkt de Tara die ik deze zomer maakte, heel onhandig om buitenshuis te dragen. Door de aangebreide mouwen past deze trui onder geen enkele jas echt goed. Jammer maar daardoor is het een zetelhang trui geworden. 

Reacties

 1. Whaw! Foutjes of niet, hier mag je best fier op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, Delphine! Echt een prachtig exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, dat ziet er eigenlijk heel moeilijk uit hoor!! Ik zou het niet kunnen! En mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Keischone trui !! Ik geraak niet verder dan een sjaal 😂

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks! Het heeft ook lang geduurd voor ik een trui helemaal in elkaar kon zetten, eigenlijk is Marte de reden dat ik terug zoveel brei.

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…