Doorgaan naar hoofdcontent

Happy BirthdayVerjaardagsgeschenkjes verzinnen voor mensen is niet altijd simpel, maar sommige mensen maken het mij net iets gemakkelijker door vrij expliciete hints te geven. Zo kreeg ik maanden op voorhand de hint dat een naaiworkshopje om zakjes voor lavendel te maken wel heel erg leuk zou zijn. Omdat iets groter mij ook wel leuk leek en gewoon geven wat ze vroeg toch maar wat saai was voegde ik nog een stofje voor een kussensloop toe. Het stofje kon je hier al eens zien. Ik kocht het jaren geleden omdat ik het echt mooi vond, maar ik durfde er niet in knippen. Ik ben heel blij dat ik er nu iemand anders gelukkig mee kon maken. 

Vorige zondag was het dan zover, een middagje waarop een naaidate op het programma stond. Meestal heb ik het niet zo voor miezerige regendagen maar gezellig binnen zitten, rustig uitleggen hoe alles werkt en een tof babbeltje tussendoor, maakten dat het weer snel vergeten was. Ik had mijn living voor de gelegenheid omgebouwd tot naai-atelier zodat het iets comfortabeler werken was dan boven in mijn naaikamertje. 

Het resultaat was heel veel kleine zakjes voor lavendel en balpennen en twee kussenslopen. Het enige wat ik moest doen was de randjes van de kussensloop overlocken, de rest werd allemaal door mijn gelegenheidsleerlinge uitgevoerd.Achteraf kreeg ik ook nog een fotootje doorgestuurd van bij haar thuis. Het is altijd wel tof om iemand blij te maken met zelfgemaakt gerief maar blijkbaar is het minstens even tof om iemand blij te maken door ze zelf iets te laten maken en ze daar heel trots mee naar huis te sturen.

stof: Pieke Wieke

Reacties

  1. Zo’n cadeautje zal ze nooit meer vergeten! Goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vergeten wordt inderdaad moeilijk als ze haar kussens ziet liggen 😉

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…