Doorgaan naar hoofdcontent

Happy BirthdayVerjaardagsgeschenkjes verzinnen voor mensen is niet altijd simpel, maar sommige mensen maken het mij net iets gemakkelijker door vrij expliciete hints te geven. Zo kreeg ik maanden op voorhand de hint dat een naaiworkshopje om zakjes voor lavendel te maken wel heel erg leuk zou zijn. Omdat iets groter mij ook wel leuk leek en gewoon geven wat ze vroeg toch maar wat saai was voegde ik nog een stofje voor een kussensloop toe. Het stofje kon je hier al eens zien. Ik kocht het jaren geleden omdat ik het echt mooi vond, maar ik durfde er niet in knippen. Ik ben heel blij dat ik er nu iemand anders gelukkig mee kon maken. 

Vorige zondag was het dan zover, een middagje waarop een naaidate op het programma stond. Meestal heb ik het niet zo voor miezerige regendagen maar gezellig binnen zitten, rustig uitleggen hoe alles werkt en een tof babbeltje tussendoor, maakten dat het weer snel vergeten was. Ik had mijn living voor de gelegenheid omgebouwd tot naai-atelier zodat het iets comfortabeler werken was dan boven in mijn naaikamertje. 

Het resultaat was heel veel kleine zakjes voor lavendel en balpennen en twee kussenslopen. Het enige wat ik moest doen was de randjes van de kussensloop overlocken, de rest werd allemaal door mijn gelegenheidsleerlinge uitgevoerd.Achteraf kreeg ik ook nog een fotootje doorgestuurd van bij haar thuis. Het is altijd wel tof om iemand blij te maken met zelfgemaakt gerief maar blijkbaar is het minstens even tof om iemand blij te maken door ze zelf iets te laten maken en ze daar heel trots mee naar huis te sturen.

stof: Pieke Wieke

Reacties

  1. Zo’n cadeautje zal ze nooit meer vergeten! Goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vergeten wordt inderdaad moeilijk als ze haar kussens ziet liggen 😉

      Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.