Doorgaan naar hoofdcontent

Twinning - letterlijk danIn onze familie komt er een tweeling bij (nope niet bij mij ;-) ) en ook al worden deze twee kleintjes pas in mei (of ergens daarrond) verwacht, ik kon mij toch niet inhouden om al iets te naaien.

Ik dook voor de gelegenheid eens in mijn restjesbak, want daar zaten toch een aantal lapjes in waar ik perfect babykleertjes uit krijg. 
Als eerste zie je twee keer de babylegging van Emma en Mona in een restje van deze billie (je kon ook al deze muts zien uit datzelfde lapje stof).Ik maakte maatje 50, heel erg mini dus. Geen idee hoe groot ze bij de geboorte zullen zijn, maar het is vrij dunne stof dus ook in mei of juni kan deze nog van pas komen. Het zal ook het enige zijn wat ik in deze kleine maat maak, ik denk dat ik verder zal starten bij 56, groeien doen ze normaal toch ;-).
Het stofje is in mijn ogen zowel geschikt voor meisjes en jongens want het geslacht dat zeggen ze nog niet.
En als de mama besluit dat twinnen ok is maar niet compleet gelijk (wat ze ongeveer liet weten aan mij qua voorkeur), dan kan ze een body of t-shirt in een andere kleur combineren met het broekje. Iets wat perfect kan met dit stofje.

Er liggen alvast nog stofjes klaar om de kleerkast van deze twee preventief te vullen. 

patroon: babylegging emma en mona
stof: madeline de stoffenmadam

Reacties

 1. Oh! Hier een vriendin die komende zomer van een tweeling bevalt, spannend zeg! Euh, maar euh, moet ik nu ook in mijn restjesbak gaan grabbelen #schaterlach
  Plezante broekjes trouwens, daar kun je werkelijk alle kanten mee uit en volgens mij heb je er nooit genoeg van deze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij mag je ook gewoon stofjes kopen (heel mss is dat hier ook al gebeurd ;-) ) maar restjes dat stapelt hier zo op dat het een welkome bestemming is daarvoor.

   Verwijderen
  2. Ik negeer keihard 'koop stofjes' want volgens mij krijg ik dat hier perfect uit restjes gepuzzeld #helaas. Hoewel, ik deed onlangs een hemdjesbandwerkje en plunderde daarvoor de restjes <3

   Verwijderen
 2. Schitterend gewoon. Inderdaad, de stof is ideaal als je het geslacht nog niet weet, want dat is vaak een probleem als je voor de geboorte wil naaien. Ze zijn supercute, die broekjes, de mama zal er wel blij mee zijn. Ik ben benieuwd naar de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. De mama vond ze ook wel schattig. Binnenkort komt er nog iets op dat ik maakte (wel niet uit restjes), intussen ben ik mijn restjesbak wat aan het sorteren want ik spaarde precies toch al wat bij elkaar.

   Verwijderen
 3. Wat een schattige broekjes en de stof is echt superleuk: geschikt voor beide geslachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Inderdaad geschikt voor beide geslachten en toch niet beige of zwart/wit. Dat blijkt iets te zijn wat in de winkel niet zo gemakkelijk te vinden is.

   Verwijderen
 4. Oei, dan zal ik ook maar eens in actie schieten voor een vriendin die in maart mama wordt... Die emma en mona legging is wel een heel tof patroonje he...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…