Doorgaan naar hoofdcontent

Twinning - letterlijk danIn onze familie komt er een tweeling bij (nope niet bij mij ;-) ) en ook al worden deze twee kleintjes pas in mei (of ergens daarrond) verwacht, ik kon mij toch niet inhouden om al iets te naaien.

Ik dook voor de gelegenheid eens in mijn restjesbak, want daar zaten toch een aantal lapjes in waar ik perfect babykleertjes uit krijg. 
Als eerste zie je twee keer de babylegging van Emma en Mona in een restje van deze billie (je kon ook al deze muts zien uit datzelfde lapje stof).Ik maakte maatje 50, heel erg mini dus. Geen idee hoe groot ze bij de geboorte zullen zijn, maar het is vrij dunne stof dus ook in mei of juni kan deze nog van pas komen. Het zal ook het enige zijn wat ik in deze kleine maat maak, ik denk dat ik verder zal starten bij 56, groeien doen ze normaal toch ;-).
Het stofje is in mijn ogen zowel geschikt voor meisjes en jongens want het geslacht dat zeggen ze nog niet.
En als de mama besluit dat twinnen ok is maar niet compleet gelijk (wat ze ongeveer liet weten aan mij qua voorkeur), dan kan ze een body of t-shirt in een andere kleur combineren met het broekje. Iets wat perfect kan met dit stofje.

Er liggen alvast nog stofjes klaar om de kleerkast van deze twee preventief te vullen. 

patroon: babylegging emma en mona
stof: madeline de stoffenmadam

Reacties

 1. Oh! Hier een vriendin die komende zomer van een tweeling bevalt, spannend zeg! Euh, maar euh, moet ik nu ook in mijn restjesbak gaan grabbelen #schaterlach
  Plezante broekjes trouwens, daar kun je werkelijk alle kanten mee uit en volgens mij heb je er nooit genoeg van deze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij mag je ook gewoon stofjes kopen (heel mss is dat hier ook al gebeurd ;-) ) maar restjes dat stapelt hier zo op dat het een welkome bestemming is daarvoor.

   Verwijderen
  2. Ik negeer keihard 'koop stofjes' want volgens mij krijg ik dat hier perfect uit restjes gepuzzeld #helaas. Hoewel, ik deed onlangs een hemdjesbandwerkje en plunderde daarvoor de restjes <3

   Verwijderen
 2. Schitterend gewoon. Inderdaad, de stof is ideaal als je het geslacht nog niet weet, want dat is vaak een probleem als je voor de geboorte wil naaien. Ze zijn supercute, die broekjes, de mama zal er wel blij mee zijn. Ik ben benieuwd naar de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. De mama vond ze ook wel schattig. Binnenkort komt er nog iets op dat ik maakte (wel niet uit restjes), intussen ben ik mijn restjesbak wat aan het sorteren want ik spaarde precies toch al wat bij elkaar.

   Verwijderen
 3. Wat een schattige broekjes en de stof is echt superleuk: geschikt voor beide geslachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Inderdaad geschikt voor beide geslachten en toch niet beige of zwart/wit. Dat blijkt iets te zijn wat in de winkel niet zo gemakkelijk te vinden is.

   Verwijderen
 4. Oei, dan zal ik ook maar eens in actie schieten voor een vriendin die in maart mama wordt... Die emma en mona legging is wel een heel tof patroonje he...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.