Doorgaan naar hoofdcontent

Twinning - letterlijk danIn onze familie komt er een tweeling bij (nope niet bij mij ;-) ) en ook al worden deze twee kleintjes pas in mei (of ergens daarrond) verwacht, ik kon mij toch niet inhouden om al iets te naaien.

Ik dook voor de gelegenheid eens in mijn restjesbak, want daar zaten toch een aantal lapjes in waar ik perfect babykleertjes uit krijg. 
Als eerste zie je twee keer de babylegging van Emma en Mona in een restje van deze billie (je kon ook al deze muts zien uit datzelfde lapje stof).Ik maakte maatje 50, heel erg mini dus. Geen idee hoe groot ze bij de geboorte zullen zijn, maar het is vrij dunne stof dus ook in mei of juni kan deze nog van pas komen. Het zal ook het enige zijn wat ik in deze kleine maat maak, ik denk dat ik verder zal starten bij 56, groeien doen ze normaal toch ;-).
Het stofje is in mijn ogen zowel geschikt voor meisjes en jongens want het geslacht dat zeggen ze nog niet.
En als de mama besluit dat twinnen ok is maar niet compleet gelijk (wat ze ongeveer liet weten aan mij qua voorkeur), dan kan ze een body of t-shirt in een andere kleur combineren met het broekje. Iets wat perfect kan met dit stofje.

Er liggen alvast nog stofjes klaar om de kleerkast van deze twee preventief te vullen. 

patroon: babylegging emma en mona
stof: madeline de stoffenmadam

Reacties

 1. Oh! Hier een vriendin die komende zomer van een tweeling bevalt, spannend zeg! Euh, maar euh, moet ik nu ook in mijn restjesbak gaan grabbelen #schaterlach
  Plezante broekjes trouwens, daar kun je werkelijk alle kanten mee uit en volgens mij heb je er nooit genoeg van deze!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij mag je ook gewoon stofjes kopen (heel mss is dat hier ook al gebeurd ;-) ) maar restjes dat stapelt hier zo op dat het een welkome bestemming is daarvoor.

   Verwijderen
  2. Ik negeer keihard 'koop stofjes' want volgens mij krijg ik dat hier perfect uit restjes gepuzzeld #helaas. Hoewel, ik deed onlangs een hemdjesbandwerkje en plunderde daarvoor de restjes <3

   Verwijderen
 2. Schitterend gewoon. Inderdaad, de stof is ideaal als je het geslacht nog niet weet, want dat is vaak een probleem als je voor de geboorte wil naaien. Ze zijn supercute, die broekjes, de mama zal er wel blij mee zijn. Ik ben benieuwd naar de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks. De mama vond ze ook wel schattig. Binnenkort komt er nog iets op dat ik maakte (wel niet uit restjes), intussen ben ik mijn restjesbak wat aan het sorteren want ik spaarde precies toch al wat bij elkaar.

   Verwijderen
 3. Wat een schattige broekjes en de stof is echt superleuk: geschikt voor beide geslachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt. Inderdaad geschikt voor beide geslachten en toch niet beige of zwart/wit. Dat blijkt iets te zijn wat in de winkel niet zo gemakkelijk te vinden is.

   Verwijderen
 4. Oei, dan zal ik ook maar eens in actie schieten voor een vriendin die in maart mama wordt... Die emma en mona legging is wel een heel tof patroonje he...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

oefenen op een v-hals

Ik wou al wel langer een t-shirt met v-hals maken, maar aangezien ik zo'n goed patroon had voor een ronde hals, bleef ik het maar uitstellen. Soms dan is een extra patroon overtekenen er een beetje teveel aan... Maar toen ik de testers call van Love Notions patterns zag passeren leek het mij de ideale schop onder mijn kont.

Een v-naaien da's natuurlijk niet zo simpel als een ronde hals, maar al bij al vond ik mijn eerste versie eigenlijk heel goed meevallen, er zit een foutje in, dat zeker maar t valt al bij al wel mee (al zal iedereen natuurlijk de fout zien vanaf nu ;-) ). Ik had het geluk een vrij stevig stofje te gebruiken hiervoor waardoor het minder ging schuiven.


De fit is wat mij betreft iets minder goed dan bij mijn andere t-shirts maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Veel mensen lopen namelijk niet graag rond in aansluitende t-shirts dus dan is deze zeker en vast een goed alternatief.


In het definitief patroon werd de v-hals nog wat verlaagd en het patroon ook …