Doorgaan naar hoofdcontent

Ondergoed van voor de hypeOndergoed maken is een ideaal projectje voor stofrestjes. Tot enkele maanden geleden moest je best wel eventjes zoeken naar een goed patroontje. Je zag hier al dat ik onlangs meedeed aan een patroontest voor een mannenboxer, maar daarvoor kocht ik al een patroontje van Thread Theory.

Het patroon paste ik wat aan zodat het helemaal aan onze eisen voldeed, ik liet het 'gaatje' vooraan weg, wegens teveel werk en niet noodzakelijk, als maat nam ik één maatje kleiner dan de matentabel voorschrijft en da's zeker ruim genoeg.Het duurde eventjes voor ik de techniek om alles in elkaar te zetten helemaal doorhad, maar sinds de test van Bella Sunshine designs weet ik maar al te goed hoe ik de naden netjes kan verstoppen. Dus deed ik dat ook bij deze versie, geen idee meer of de originele handleiding dit zo uitleg of niet, want ik maak deze intussen zonder handleiding.

Dit stofje is een restje van een t-shirt van Peter, het lag al een tijdje geknipt klaar om in elkaar te zetten en ook de elastiek stak al in het zakje. Maar zo'n klein projectje wordt hier snel uitgesteld. Tot ik onverwacht op naaiweekend vertrok met Nancy en An. Twee echte avondmensen, terwijl ik eerder een ochtendmens ben. Ik besloot dus om voldoende simpele projectjes mee te nemen voor 's avonds/'s nachts, waaronder deze boxer (ook dit t-shirt was zo'n projectje).Ik besloot om van de gelegenheid gebruik te maken om dit exemplaar op foto te zetten voor het er wat afgewassen zou uitzien. Want het moet gezegd zijn de zelfgemaakte boxers worden hier vaak (en ik veronderstel ook graag) gedragen.

In de laatste la maison victor stond ook een patroontje voor een mannenboxer, eentje dat ik zeker en vast ook wil uitproberen. Het patroontje werd alvast overgetekend, nu nog een stofrestje vinden.

Reacties

 1. Hopelijk mag ik dat hier ooit ook eens maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! Wat fijn dat hij ze graag draagt! Deze is dus van thread theory? Ik heb eens manlief ermee verrast, zou moeten opzoeken welk patroon ik ook alweer gebruikte, maar hij was er minder blij mee. Misschien toch eens een ander patroon proberen.... Alhoewel ik heb geloof ik nog wel genoeg projecten liggen 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. deze is inderdaad van thread theory, op dat moment was het het patroontje dat het dichtst aanleunde bij wat hij in de kast liggen had. en dat van die genoeg projecten, dat ken ik precies van ergens ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een geweldige oplossing voor restanten en het levert ook nog iets draagbaars op. Ben benieuwd naar de LMV versie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook wel benieuwd, dringend nog eens wat naaitijd vinden om erin te vliegen.

   Verwijderen
 4. Deze ziet er heel tof uit !! Ik heb het patroontje uit de LMV ook al overgetekend, en blijf op hetzelfde steken als jij, een geschikt restje vinden...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een trui, een jurk,... neen dan toch een broek

Via een wedstrijd op Instagram won ik een patroontje van I am patterns en dit stofje van Chat Chocolat.  Toen ik dit stofje online op hun instagramaccount zag verschijnen wou ik het echt wel hebben, het leek mooi fel blauw. Toen ik het toegestuurd kreeg, bleek het een heel pak lichter te zijn van kleur. Nog altijd mooi, zeker en vast maar toch eventjes vreemd en jammer om zo'n groot verschil te zien. Maar op de foto's merk ik zelf hoe moeilijk het te fotograferen is.

Het stond al snel vast dat ik dit stofje niet zou gebruiken voor het patroontje dat ik won, zo'n opvallende print en dan nog opvallende mouwen, dat zag ik niet goedkomen. Maar er zijn natuurlijk nog patroontjes genoeg om uit te kiezen. Eerst dacht ik aan de solange, maar nadat ik er een paar nachtjes over geslapen had, leek zo'n opvallende print me toch wat veel om een volledige outfit (kleedje dus) uit te maken. Ik besloot om eindelijk eens het boek dat ik voor kerst van mijn zus kreeg uit de kast te neme…

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…