Doorgaan naar hoofdcontent

Ondergoed van voor de hypeOndergoed maken is een ideaal projectje voor stofrestjes. Tot enkele maanden geleden moest je best wel eventjes zoeken naar een goed patroontje. Je zag hier al dat ik onlangs meedeed aan een patroontest voor een mannenboxer, maar daarvoor kocht ik al een patroontje van Thread Theory.

Het patroon paste ik wat aan zodat het helemaal aan onze eisen voldeed, ik liet het 'gaatje' vooraan weg, wegens teveel werk en niet noodzakelijk, als maat nam ik één maatje kleiner dan de matentabel voorschrijft en da's zeker ruim genoeg.Het duurde eventjes voor ik de techniek om alles in elkaar te zetten helemaal doorhad, maar sinds de test van Bella Sunshine designs weet ik maar al te goed hoe ik de naden netjes kan verstoppen. Dus deed ik dat ook bij deze versie, geen idee meer of de originele handleiding dit zo uitleg of niet, want ik maak deze intussen zonder handleiding.

Dit stofje is een restje van een t-shirt van Peter, het lag al een tijdje geknipt klaar om in elkaar te zetten en ook de elastiek stak al in het zakje. Maar zo'n klein projectje wordt hier snel uitgesteld. Tot ik onverwacht op naaiweekend vertrok met Nancy en An. Twee echte avondmensen, terwijl ik eerder een ochtendmens ben. Ik besloot dus om voldoende simpele projectjes mee te nemen voor 's avonds/'s nachts, waaronder deze boxer (ook dit t-shirt was zo'n projectje).Ik besloot om van de gelegenheid gebruik te maken om dit exemplaar op foto te zetten voor het er wat afgewassen zou uitzien. Want het moet gezegd zijn de zelfgemaakte boxers worden hier vaak (en ik veronderstel ook graag) gedragen.

In de laatste la maison victor stond ook een patroontje voor een mannenboxer, eentje dat ik zeker en vast ook wil uitproberen. Het patroontje werd alvast overgetekend, nu nog een stofrestje vinden.

Reacties

 1. Hopelijk mag ik dat hier ooit ook eens maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! Wat fijn dat hij ze graag draagt! Deze is dus van thread theory? Ik heb eens manlief ermee verrast, zou moeten opzoeken welk patroon ik ook alweer gebruikte, maar hij was er minder blij mee. Misschien toch eens een ander patroon proberen.... Alhoewel ik heb geloof ik nog wel genoeg projecten liggen 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. deze is inderdaad van thread theory, op dat moment was het het patroontje dat het dichtst aanleunde bij wat hij in de kast liggen had. en dat van die genoeg projecten, dat ken ik precies van ergens ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een geweldige oplossing voor restanten en het levert ook nog iets draagbaars op. Ben benieuwd naar de LMV versie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook wel benieuwd, dringend nog eens wat naaitijd vinden om erin te vliegen.

   Verwijderen
 4. Deze ziet er heel tof uit !! Ik heb het patroontje uit de LMV ook al overgetekend, en blijf op hetzelfde steken als jij, een geschikt restje vinden...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

knippen-stikken-dragen

Het leuke aan la maison victor abonnee zijn, is dat je sinds kort ook een digitaal magazine in je mailbox krijgt. Zo kan je tijdens het eten van je boterhammetjes 's middags toch al snel eens piepen.  De sweater die op de cover staat prak mij direct aan, dus onderweg naar huis begon ik al te bedenken welke stofjes ik zou kunnen gebruiken. Ik besloot uiteindelijk om dit sweaterstofje van megan blue te gebruiken dat ik enkele weken terug bij de stoffenstraat kocht.

Het stofje is lekker warm, misschien net iets te warm voor de zomer, maar ik zag er wel een leuke trui in voor 's avonds. Zo eentje om aan te trekken over uw zomerkleren en nog lang na zonsondergang in de tuin te blijven plakken. Of zo eentje om in de lente al te dragen als het eigenlijk nog net te fris is om in blote armen rond te lopen. Of zo eentje om in de herfst nog net iets langer een zomergevoel te krijgen....
La maison victor is het tijdschrift dat ik al het vaakst gebruikte, ik weet dus perfect welke maat ik …

een golden oldie

Een nieuwe naaimachine dat betekent uiteraard vanalles uittesten. Om mezelf wat frustraties te besparen besloot ik om niet te starten met het kleedje voor het huwelijksfeest waar we volgende maand naartoe moeten, maar om een simpel patroontje uit de kast te halen. Een golden oldie dit burda'ke. Enkele jaren terug was dit een heel populair patroontje in naailand, ik volgde er toen ook zelfs twee workshops van bij Madeline. 


Dit stofje kocht ik enkele maanden terug bij de Stoffenmadam zonder echt doel voor ogen. Aangezien mijn oude burda'kes was versleten beginnen te zijn, besloot ik om het patroontje nog eens boven te halen; Gezien de tropische temperaturen ging ik voor een versie zonder mouwen. 
Het grootste deel van het kleedje werd met de overlock in elkaar gestikt maar ik kon hierop wel eens de tweelingnaald testen. Het is nog niet perfect maar al bij al ben ik wel heel tevreden van het resultaat. 


Ik draag vrij weinig V-halsjes sinds ik zelf mijn kleren maak, maar dit is e…