Doorgaan naar hoofdcontent

Ondergoed van voor de hypeOndergoed maken is een ideaal projectje voor stofrestjes. Tot enkele maanden geleden moest je best wel eventjes zoeken naar een goed patroontje. Je zag hier al dat ik onlangs meedeed aan een patroontest voor een mannenboxer, maar daarvoor kocht ik al een patroontje van Thread Theory.

Het patroon paste ik wat aan zodat het helemaal aan onze eisen voldeed, ik liet het 'gaatje' vooraan weg, wegens teveel werk en niet noodzakelijk, als maat nam ik één maatje kleiner dan de matentabel voorschrijft en da's zeker ruim genoeg.Het duurde eventjes voor ik de techniek om alles in elkaar te zetten helemaal doorhad, maar sinds de test van Bella Sunshine designs weet ik maar al te goed hoe ik de naden netjes kan verstoppen. Dus deed ik dat ook bij deze versie, geen idee meer of de originele handleiding dit zo uitleg of niet, want ik maak deze intussen zonder handleiding.

Dit stofje is een restje van een t-shirt van Peter, het lag al een tijdje geknipt klaar om in elkaar te zetten en ook de elastiek stak al in het zakje. Maar zo'n klein projectje wordt hier snel uitgesteld. Tot ik onverwacht op naaiweekend vertrok met Nancy en An. Twee echte avondmensen, terwijl ik eerder een ochtendmens ben. Ik besloot dus om voldoende simpele projectjes mee te nemen voor 's avonds/'s nachts, waaronder deze boxer (ook dit t-shirt was zo'n projectje).Ik besloot om van de gelegenheid gebruik te maken om dit exemplaar op foto te zetten voor het er wat afgewassen zou uitzien. Want het moet gezegd zijn de zelfgemaakte boxers worden hier vaak (en ik veronderstel ook graag) gedragen.

In de laatste la maison victor stond ook een patroontje voor een mannenboxer, eentje dat ik zeker en vast ook wil uitproberen. Het patroontje werd alvast overgetekend, nu nog een stofrestje vinden.

Reacties

 1. Hopelijk mag ik dat hier ooit ook eens maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tof! Wat fijn dat hij ze graag draagt! Deze is dus van thread theory? Ik heb eens manlief ermee verrast, zou moeten opzoeken welk patroon ik ook alweer gebruikte, maar hij was er minder blij mee. Misschien toch eens een ander patroon proberen.... Alhoewel ik heb geloof ik nog wel genoeg projecten liggen 🙈

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. deze is inderdaad van thread theory, op dat moment was het het patroontje dat het dichtst aanleunde bij wat hij in de kast liggen had. en dat van die genoeg projecten, dat ken ik precies van ergens ;-)

   Verwijderen
 3. Wat een geweldige oplossing voor restanten en het levert ook nog iets draagbaars op. Ben benieuwd naar de LMV versie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook wel benieuwd, dringend nog eens wat naaitijd vinden om erin te vliegen.

   Verwijderen
 4. Deze ziet er heel tof uit !! Ik heb het patroontje uit de LMV ook al overgetekend, en blijf op hetzelfde steken als jij, een geschikt restje vinden...

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

nog een playsuit

Knipmode koop ik normaal niet, maar voor deze playsuit maakte ik graag een uitzondering.
Ik weet intussen weer waarom ik knipmode niet zo graag koop. Hun sumiere werkbeschrijvingen zijn toch een uitdaging. Aangezien ik toch al wat ervaring heb, merkte ik dat bij dit t-shirt niet zo op, want ik heb de werkbeschrijving zelfs niet bekeken, maar voor deze playsuit vond ik het toch wel handig om mee te volgen.


Ik ben niet 100% tevreden van mijn afwerking aan de bandjes, het waren toch vrij veel lagen op elkaar om mooi doorstikt te krijgen op mijn naaimachine.  Vooraan staat het ook een beetje open maar alles terug losdoen zag ik niet zitten (vooral omdat je dat echt pas helemaal op het einde merkt). Ik denk dat ik alles een volgend keertje toch op mijn eigen manier zou doen, alleen moet ik er nog eens over denken hoe die manier dan is.
De strik op de rug komt vrij goed overeen met mijn bh bandje, niet compleet dus af en toe komt hij piepen, maar met een huidkleurige vind ik het wel meeval…

oefenen op een v-hals

Ik wou al wel langer een t-shirt met v-hals maken, maar aangezien ik zo'n goed patroon had voor een ronde hals, bleef ik het maar uitstellen. Soms dan is een extra patroon overtekenen er een beetje teveel aan... Maar toen ik de testers call van Love Notions patterns zag passeren leek het mij de ideale schop onder mijn kont.

Een v-naaien da's natuurlijk niet zo simpel als een ronde hals, maar al bij al vond ik mijn eerste versie eigenlijk heel goed meevallen, er zit een foutje in, dat zeker maar t valt al bij al wel mee (al zal iedereen natuurlijk de fout zien vanaf nu ;-) ). Ik had het geluk een vrij stevig stofje te gebruiken hiervoor waardoor het minder ging schuiven.


De fit is wat mij betreft iets minder goed dan bij mijn andere t-shirts maar dat is vooral persoonlijke voorkeur. Veel mensen lopen namelijk niet graag rond in aansluitende t-shirts dus dan is deze zeker en vast een goed alternatief.


In het definitief patroon werd de v-hals nog wat verlaagd en het patroon ook …