Doorgaan naar hoofdcontent

elk een sweaterToen ik deze chess sweater noodgedwongen in twee stofjes maakte, had ik nooit kunnen denken dat het één van de vaakst gedragen sweaters zou worden waar ook nog eens veel complimentjes over gegeven werden. Daarom besloot ik om dit stofje (het stofje op de mouwen) niet te gebruiken om een volledige sweater uit te maken, maar om te combineren met een donkerblauwe french terry.Deze keer koos ik er dus wel voor om de mouwen in het 'specialere' stofje te doen en het voor-en achterpand effen. Kwestie van wat variatie te voorzien. Het stofje is vrij dun, ideaal om op een zomeravond aan te trekken om nog wat langer buiten te kunnen zitten.Doordat ik het stofje eigenlijk kocht om een volledige sweater uit te maken had ik nog wat over. Ideaal om voor mezelf eindelijk een deftige isa sweater van bel'etoile te maken. (ik maakte eerder al een ongeblogd test exemplaar).Voor mezelf koos ik ervoor om het voor- en achterpand in het 'specialere' stofje te maken en de mouwen effen, en dan een accentje op de mouwen te voorzien. Op die manier matchen we zonder compleet gelijk gekleed te gaan. Al is de kans vrij klein dat we beide sweaters gelijktijdig zullen dragen (behalve dan voor de foto's). Beide stofjes kocht ik op het stoffenspektakel (met enkele maanden tussen), de boordstof komt van bij de stoffenmadam. Beide truien werden daar ook tijdens een naai-avondje in elkaar gezet, ik zocht iets waarbij ik enkel mijn overlock nodig had en babbelen geen kwaad kon. Daarna werden de sweaters op het hoopje 'te fotograferen' gelegd en meegenomen naar zee waar een sweater toch wel van pas kan komen. Nog wat later werden ze dan uiteindelijk in dit blogberichtje geplakt en kon alles online komen.We hadden een zalig weekendje aan zee waarbij het weer echt heel goed meewerkte, enkel bij een strandwandeling bij zonsondergang konden we deze sweaters wel gebruiken. De verwaaide coupe en niet altijd even duidelijke kleuren door de ondergaande zon moet je er wel bijnemen.

Reacties

 1. Mooi! Dat combineren van twee stofjes geeft toch direct dat tikkeltje extra aan een sweater.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad, het is eens iets anders, ik zou het meer moeten durven

   Verwijderen
 2. Zo leuk dat jullie twinnen! Die selfie van jullie tweetjes is echt top. Jullie lijken mij een super koppel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! De selfie is compleet tegen het licht getrokken maar ik vond hem zelf ook wel leuk, bedankt voor het compliment.

   Verwijderen
 3. Leuk gecombineerd zo, voor jullie allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maakte nog nooit een sweater voor mezelf of Bart, misschien dat ik dat toch maar eens op de planning moet zetten! Deze zijn alweer heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens doen. Een sweater zit vrij snel in elkaar en wordt hier (behalve bij tropische temperaturen) wel vaak gedragen

   Verwijderen
 5. Leuke sweaters allebei. Grappig hoe iets niet gepland soms zo goed uitvalt en inspiratie geeft. Ik ga ook eens zoeken naar matiging stofjes voor een sweater voor manlief. Twinnen zie ik niet echt gebeuren bij ons. Maar je weet nooit hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker proberen die combinatie van twee stofjes in één patroon. Twinnen was nooit de bedoeling en eigenlijk worden ze niet echt samen gedragen: ik heb veel sneller koud dan hij. Maar voor de foto's vond ik het wel tof. En zo is mijn restje ook opgewerkt. (al was er nog een restje over waar ik intussen nog iets anders uit gemaakt heb, nu nog eens op foto krijgen)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Nog snel een jurkje

De dag voor we op reis vertrokken had ik nog wat tijd over (en het weer zat niet echt mee), nadat ik nog een uurtje was gaan fitnessen leek het maken van een jurkje mij wel een leuk tijdverdrijf.
Het stofje kocht ik oorspronkelijk om er de Osaka uit La maison victor mee te maken, maar de berichten op blogs en sociale media zorgden ervoor dat ik dat plan opborg. Maar in de nieuwste uitgave van het boekje stond ook een jurkje dat ik wel tof vond: de Genova. Het leek mij een ideaal jurkje om mee te nemen op verlof want het is luchtig, maar ook eentje dat ik nadien nog gemakkelijk kan dragen om te gaan dragen, want niet te bloot.

Ik begon dus met het patroon over te tekenen. Omdat ik besloot om de hals af te werken met biais ipv beleg, betekende dit dat ik maar 4 patroondelen moest overtekenen. Nadat ik het bovenstuk nagemeten had, besloot ik om dit 3 cm te verlengen om het zo wat te kunnen laten bloezen aangezien het toch een vrij wijd patroontje is. Door mijn last minute wijziging van …

een beetje teveel stof

Ik wou heel graag eens een grafische trui voor mezelf proberen (die raakte nog niet op de blog) dus bestelde ik stof, per ongeluk veel stof zelfs en combineerde ik met een couponnetje rode french terry om wat contrast te bekomen, want dat is in. Het resultaat van dat experiment zie je hier ooit wel eens verschijnen als het op foto raakt ;-). Maar ik had dus teveel stof en aangezien sweaterstof veel plek inneemt kon mijn schuif niet meer toe... er drong zich dus een oplossing op.
Ik besloot om nog iets voor mijn zus te maken, een sweater kan iedereen wel gebruiken. Daarvoor nam ik een aantal la maison victor boekjes mee en ook wat modelletjes om te passen. Ze koos hierbij voor de Fenna. Nu hoorde ik al veel mensen vloeken op het maken van de punten en het laten doorlopen van de strepen op alle stukken. Toen ik dit aan mijn mama vertelde zei ze dat de voorkant het bijzonderste was en mijn zus waarschijnlijk ook enkel de voorkant had opgemerkt (wat bij mezelf het geval was geweest toen i…

ideetjes stelen op een ander

Bij Vlijtig Liesje zag ik een pam top afgewerkt met boordstof aan de mouwen en bij Emma en Mona een ander bloesje met boordstof onderaan, ik besloot ze dus op te tellen ;-). De Pam top past me goed maar eens iets anders is ook wel eens leuk. Het werd dus een Pam top hack. Ik knipte deze keer gewoon een ronde hals en dan dus de twee afwerkingen met boordstof. De mouwen werden driekwart mouwen omdat ik er niet meer uit kreeg.


Het stofje dat kocht ik een tijdje geleden bij Madeline, ik wou er een donna bloesje uit LMV uit maken maar de testversie beviel mij niet dus bleef dit stofje liggen, tot nu dus...
Een ideaal bloesje voor de lente, vrolijk maar nog niet te bloot. De foto's nam ik op het wetenschapspark niet zo ver van waar we wonen, leuk om de mooie verborgen plekjes te ontdekken.


Zij die de blog volgen zagen het bloesje al verschijnen in deze blogpost waar ik mijn naaikamer toon en sommigen konden het ook al bewonderen op het naaidagje dat Davina organiseerde.