Doorgaan naar hoofdcontent

elk een sweaterToen ik deze chess sweater noodgedwongen in twee stofjes maakte, had ik nooit kunnen denken dat het één van de vaakst gedragen sweaters zou worden waar ook nog eens veel complimentjes over gegeven werden. Daarom besloot ik om dit stofje (het stofje op de mouwen) niet te gebruiken om een volledige sweater uit te maken, maar om te combineren met een donkerblauwe french terry.Deze keer koos ik er dus wel voor om de mouwen in het 'specialere' stofje te doen en het voor-en achterpand effen. Kwestie van wat variatie te voorzien. Het stofje is vrij dun, ideaal om op een zomeravond aan te trekken om nog wat langer buiten te kunnen zitten.Doordat ik het stofje eigenlijk kocht om een volledige sweater uit te maken had ik nog wat over. Ideaal om voor mezelf eindelijk een deftige isa sweater van bel'etoile te maken. (ik maakte eerder al een ongeblogd test exemplaar).Voor mezelf koos ik ervoor om het voor- en achterpand in het 'specialere' stofje te maken en de mouwen effen, en dan een accentje op de mouwen te voorzien. Op die manier matchen we zonder compleet gelijk gekleed te gaan. Al is de kans vrij klein dat we beide sweaters gelijktijdig zullen dragen (behalve dan voor de foto's). Beide stofjes kocht ik op het stoffenspektakel (met enkele maanden tussen), de boordstof komt van bij de stoffenmadam. Beide truien werden daar ook tijdens een naai-avondje in elkaar gezet, ik zocht iets waarbij ik enkel mijn overlock nodig had en babbelen geen kwaad kon. Daarna werden de sweaters op het hoopje 'te fotograferen' gelegd en meegenomen naar zee waar een sweater toch wel van pas kan komen. Nog wat later werden ze dan uiteindelijk in dit blogberichtje geplakt en kon alles online komen.We hadden een zalig weekendje aan zee waarbij het weer echt heel goed meewerkte, enkel bij een strandwandeling bij zonsondergang konden we deze sweaters wel gebruiken. De verwaaide coupe en niet altijd even duidelijke kleuren door de ondergaande zon moet je er wel bijnemen.

Reacties

 1. Mooi! Dat combineren van twee stofjes geeft toch direct dat tikkeltje extra aan een sweater.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Inderdaad, het is eens iets anders, ik zou het meer moeten durven

   Verwijderen
 2. Zo leuk dat jullie twinnen! Die selfie van jullie tweetjes is echt top. Jullie lijken mij een super koppel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! De selfie is compleet tegen het licht getrokken maar ik vond hem zelf ook wel leuk, bedankt voor het compliment.

   Verwijderen
 3. Leuk gecombineerd zo, voor jullie allebei!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maakte nog nooit een sweater voor mezelf of Bart, misschien dat ik dat toch maar eens op de planning moet zetten! Deze zijn alweer heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens doen. Een sweater zit vrij snel in elkaar en wordt hier (behalve bij tropische temperaturen) wel vaak gedragen

   Verwijderen
 5. Leuke sweaters allebei. Grappig hoe iets niet gepland soms zo goed uitvalt en inspiratie geeft. Ik ga ook eens zoeken naar matiging stofjes voor een sweater voor manlief. Twinnen zie ik niet echt gebeuren bij ons. Maar je weet nooit hé.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker proberen die combinatie van twee stofjes in één patroon. Twinnen was nooit de bedoeling en eigenlijk worden ze niet echt samen gedragen: ik heb veel sneller koud dan hij. Maar voor de foto's vond ik het wel tof. En zo is mijn restje ook opgewerkt. (al was er nog een restje over waar ik intussen nog iets anders uit gemaakt heb, nu nog eens op foto krijgen)

   Verwijderen

Een reactie posten

Bedankt voor je bezoekje, laat gerust een berichtje achter. Ik lees graag wat jullie over mijn blog en naaisels vinden.

Populaire posts van deze blog

Pattern testing: Aveiro cardigan Itch to Stitch

For English scroll down

Ik liet de meeste patroontests de laatste tijd passeren want ik wil wat meer naaien wat ik nodig heb en waar ik zin in heb. Maar een basic cardigan dat leek me wel een leuke aanvulling in de kleerkast.

Ik kon pas laat starten tijdens de testweek want ik moest nog een stofje vinden. In mijn stoffenkast zit vanalles maar een geschikt en goedkoop stofje om dit uit te proberen zat er niet meer in (ik ga echt niet knippen in een see you at six stofje voor een patroontest ;-) ). Ik trok dus naar het stoffenspektakel waar ik voor 8 euro, 2 meter stof op de kop kon tikken. En dan nog eens een donkerblauw stofje dat met de meeste kledij in mijn kast te combineren is, win-win dus. Wat voor soort stof het is? Geen idee, iets vrij synthetisch met voldoende rek en wat structuur.De cardigan zelf zit snel in elkaar, op een tweetal uurtjes kon ik al pasfoto's doorsturen in de facebookgroep. De uiteindelijke combinatie die ik op deze foto's draag, kwam er eigenlijk per…

Sew challenge: over geheimpjes

Ik kreeg van Hanne drie criteria: liefde, klein en fijn geheimpje en stoffenvoorraad. Het eerste en laatste criterium zijn absoluut geen probleem, ik heb gelukkig hele lieve mensen in mijn omgeving dus aan liefde geen gebrek en stof dat is er ook wel voldoende ;-).
Het geheimpje dat was iets anders. Ik zou namelijk niet direct weten wat voor geheimen ik heb ofzo. Maar uiteindelijk, na lang twijfelen, kwam ik met een plan. Ik nam een lap stof uit de kast waar ik een t-shirt voor Peter uit maakte. Hiervoor gebruikte ik nog eens het model uit I love T-shirts dat je vorige week al kon zien, maar deze keer uit één stofje.


Het restje dat gebruikte ik om een onderbroek voor mezelf te maken. Hiervoor gebruikte ik een patroontje van Jalie dat ik al vaak gebruikte maar nog nooit kon bloggen. Het is een papieren patroon dat ik bij Madeline De Stoffenmadam kocht en waarvan dit nog maar één van de vele mogelijkheden is. Dit is de lage taille van één van de drie modellen. Er zit ook een patroon voo…

Stik Belgique week 2

Aangezien ik mezelf een extra criterium oplegde voor deze Belgische maand, moest ik een patroon kiezen dat en Belgisch is en niet uit la maison victor kwam (want dat gebruikte ik vorige week al).
Dit stofje is net iets minder dan een jaartje in mijn bezit maar aangezien de nieuwe collectie van see you at six er zat aan te komen toen ik besloot te naaien voor Stik Belgique (ergens half september, toen de foto's van de nieuwe collectie net verschenen), vond ik het tijd om dit 'oude' stofje te verwerken. Ik nam een foto van het stofje en vroeg mijn facebookvriendjes en instagramvolgers of ik er een sweater of kleedje uit zou maken. Deze keer was het duidelijk: 'sweater' was de winnaar.Ik had in september net nog eens I love sweaters uitgeleend in de bib, dus besloot ik hiermee aan de slag te gaan. Normaal gezien ben ik niet zo'n 'ruffle' type, maar dit patroontje sprak mij toch aan. Ik volgde braaf de matentabel en naaide een medium. Die zit vrij ruim ma…